Започват 4-дневните тържества за отбелязване празника на остров "Света Анастасия"

...
Започват 4-дневните тържества за отбелязване празника на остров "Света Анастасия"
Коментари Харесай

Остров Света Анастасия с 4-дневни тържества от днес

Започват 4-дневните тържества за отбелязване празника на остров "Света Анастасия " от през днешния ден. Въпреки че светицата, която закриля острова, се уважава на 22 декември, неговият празник се отбелязва на Успение на Пресвета Богородица - 15 август. И това не е инцидентно.

Православният храм на остров Света Анастасия носи името "Успение Богородично ".

Предстоящите празненства са част от тематичния "Уикенд на Мария ", проведен от Община Бургас в поддръжка на районния туризъм. Днешният ден ще стартира с разкриване на фотоизложба "Дом на светлината - морските фарове от България и света " и показване на книгата "По пътя на пулсиращата светлина " с създател Бела Бенова.

През деня ще проработи и празничният базар на изкуствата, в който вземат участие майстори на художествени творби, бижута и украси. Пъстра палитра от шевици, дърворезба, восъчни фигури, плъсти, минерали и вкаменелости, смола, естествени цветя и билки ще събере на Острова създатели и галеристи от цялата страна.

Съюзът на бургаските художници ще бъде показан в празничния базар на изкуствата от 7 млади създатели. Вечерта ви чака морско премеждие с пътешестване до острова и концерт на LEMON BOX & RED LIGHT District Project измежду вълните. Двете групи ще ни поднесат неповторими страсти със взаимния си концерт.

Съчетанието сред съвременна музика, романтика и магията на Острова ще трансформира лятната вечер в запаметяващо се прекарване. Корабчето отплава в 20:00 часа от Магазия 1.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР