“Започването на преговорите за F-16 е правилното решение. Преговорите ща

...
“Започването на преговорите за F-16 е правилното решение. Преговорите ща
Коментари Харесай

Караниколов: Преговорите за F-16 ще са публични, от решението за Пирин ще пострада бизнесът

“Започването на договарянията за F-16 е вярното решение. Преговорите ща са обществени. Условията не са единствено за пари, а става въпрос за период за доставка на самите самолети. Ще преговаряме за доставка на самите самолети, за аварийни елементи, за ремонта, както и за други, мисля, че е вярно решение. Народно събрание е органът, който ще утвърди този контракт. " Това съобщи пред бТВ министърът на стопанската система Емил Караниколов.
Парламентът имаше две благоприятни условия – или да даде мандат, с цел да се водят договаряния, или да приключи процедурата и след година и половина отново да сме на това, което е било през вчерашния ден, добави икономическият министър.
Той разясни, че договарянията ще са обществени и означи, че би трябвало да се има религия на специалистите.
Караниколов разяснява и решението на Върховния административен съд, което анулира измененията в проекта за ръководство на Национален парк " Пирин ". Според него най-много ще пострада бизнесът от това решение, само че доста неправителствени организации наопаки - ще са удовлетворени.
Караниколов открои, че оттук насетне би трябвало да има необятен разговор във връзка с " Пирин " и да се откри най-хубавото решение.
" Трудно беше до момента да има разговор, в случай, че се чакаше решение на съда, в случай че концесията за " Пирин " е подписана преди към 20 години, при напълно различен закон за концесиите, добави още икономическият министър.
Министър Емил Караниколов разяснява и тематиката за оръжейния отрасъл и бизнес и връзките на министерството със притежателя на компания „ Емко” и „ Дунарит” Емилиян Гебрев.
„ Емко” каквито и поръчки да е пуснала, в случай че той има изказвания, че сме го забавили и с един ден, в случай че не сме му пуснали документи, в случай че не сме му пуснали договорка – добре. Но е реалност, че „ Дунарит” работи и дори има контракти с „ Кинтекс”, сподели икономическият министър.
Той разяснява, че е слушал изявление на Емилиян Гебрев, в което е споделил, че за компанията му няма контракти.
" Това, че до момента някой е взимал контракти от държавната компания „ Кинтекс” за сметка на други частни компании и държавни, това не е проблем на министерството.
Преди няколко месеца „ Кинтекс” праща писмо до всички компании в България, защото предстоеше договорка, които създават избрана продукция. На този въпрос от сдружението „ Емко” са дали отговор, че те няма да дадат оферта, тъй като не знаят принципала какво ще направи, разяснява още Емил Караниколов.
Имахме един ангажимент към " Дунанарит " - да не стопира, и той работи, дори има контракти с " Кинтекс " към трети страни, само че собствеността не е ясна и този проблем би трябвало да се взема решение напред в годините. В комерсиалния указател има вписвания, изчаквания на каузи, отново вписвания ", означи Караниколов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР