Започването на деня ви внимателно и естествено може да окаже

...
Започването на деня ви внимателно и естествено може да окаже
Коментари Харесай

8 идеи за сутрешна рутинна грижа, за да започнете деня си положително

Започването на деня ви деликатно и естествено може да окаже доста въздействие върху цялостното ви богатство и работливост през целия ден. Вместо да се събуждате от звуците на алармата на телефона, пробвайте се да се разсъните естествено , като позволите на тялото си да се разсъни преди звука на телефона или като употребявате лека тревога, която последователно усилва силата на звука или светлината. Това може да ви помогне да се разсъните, чувствайки се по-освежени и заредени с сила, задавайки звук за позитивен иден ден. Освен това, избягването на изкушението неотложно да ревизирате телефона си или да се потопите в работа може да помогне за понижаване на напрежението и поощряване на по-спокойно и фокусирано мислене.

Пиенето на вода с лимон първото нещо заран е елементарен, само че ефикасен метод да започнете деня си с позитивна нотка. Не единствено обезпечава хидратация след една нощ на сън, само че също по този начин предлага набор от изгоди за здравето, в това число подкрепяне на храносмилането, повишение на имунитета и постигането на по-чиста и отпочинала кожа. Просто изстискайте половин лимон в чаша топла вода и го изпийте, преди да ядете или пиете нещо друго. Това може да помогне за алкализиране на тялото ви и стимулиране на храносмилателната ви система.

Включването на извършения за разпъване в утринната ви рутина може да помогне за увеличение на гъвкавостта и понижаване на напрежението в тялото. Това може да бъде изключително потребно, в случай че прекарвате по-голямата част от деня си седнали. Нежните разтягания, като загряване на врата, стесняване на раменете и прегъване напред, могат да оказват помощ за събуждането на тялото и подготовката му за идния ден. Освен това разтягането може да помогне за възстановяване на кръвообращението и да понижи риска от пострадване по време на физическа интензивност по-късно денем.

Един от методите за поощряване на позитивността и умствената изясненост е като отложите потреблението на телефона в ранните часове на сутринта. Вместо да превъртате обществени медии или да проверявате имейли, отделете няколко минути, с цел да се концентрирайте и да зададете планове за идния ден. Това може да стане, посредством елементарни практики за внимателност, като надълбоко дишане или медитация, или посредством саморефлексия и водене на дневник. Отделяйки време за приоритизиране на психическото благоденствие и спиране на връзката с външни разсейвания, хората могат да стартират деня си с ясно и фокусирано мислене.

Друг метод да започнете деня позитивно е като пуснете ритмични и занимателни песни , с цел да повишите настроението и равнищата на сила. Доказано е, че музиката има мощен резултат върху нашите страсти и може да помогне да променим настройката си към по-позитивна вероятност. Изберете песни, които ви карат да се чувствате щастливи и стимулирани.

Започването на деня с чаша кафе или чай може да помогне за повишение на бдителността и концентрацията. Освен това, ритуалът на подготвяне и наслаждаване на топла напитка може да бъде успокоителен и заземяващ метод да започнете деня.

След като се насладите и на закуската си , значимо е да отделите малко време, с цел да се насладите на сутринта със лично движение . Това може да включва наслаждаване на слънчевата светлина или обособяване на няколко минути за медитация.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР