Започваме с една много усилена подготовка в туристическия сектор този

...
Започваме с една много усилена подготовка в туристическия сектор този
Коментари Харесай

Стела Балтова: До седмица очакваме да бъдат отворени и други гранични пунктове с Гърция

Започваме с една доста усилена подготовка в туристическия бранш този сезон. Тази година е надалеч по-трудна и от предходната, само че аз съм уверена и знам, и съм го видяла на място, че нашият туристически бизнес е подготвен със своя първокласен туристически артикул. Това разяснява по Българска национална телевизия министърът на туризма.

Министърът приказва за, на които се постанова да чакат часове наред, до момента в който преминат през граничен пункт " Кулата ".

Водят се диалози за отваряне и на други гранични пунктове с изключение на " Кулата " и аз съм уверена, че доста скоро - до седмица или до няколко дни, този проблем ще бъде преодолян. Не решен, само че преодолян, акцентира министърът.

Гръцката позиция е, че правенето на проби на граничните пунктове е повода за този проблем, добави Балтова.

Относно казуса с, Балтова разяснява, че не знае какъв е броя на засегнатите българи, само че министерството на туризма деликатно следи обстановката.

Още предходната седмица изпратих писмо до гръцкия министър на туризма. В реалност, не се касае за краткотраен проблем, той от много време се е наслагвал, само че никога компанията не е в ликвидност и не би трябвало да се насажда такова терзание, безапелационна е Балтова.

Гръцкият министър ме увери, че всички българи, които са настанени там, ще могат да изкарат своята отмора, добави Балтова.

За страдание обаче, гръцкият туроператор няма гаранционен фонд, призна министърът. Тя изясни, че в България за основаването на гаранционен фонд се вършат изследвания още от 2003 година Сега, в случай че бизнесът реши, може още веднъж да се повдигне този въпрос и да се разиска, сподели Балтова.

Относно подготовката за летния сезон у нас, тя изясни, че над 120 експедиенти от Германия са били на посещаване в България тази седмица.

Това, което се сподели е, че в реалност качеството би трябвало да бъде издигнато още веднъж в фетиш, само че най-важното е гъвкавостта. Хората, които работят в този бранш са отдадени на това, което вършат, уверена е министър Балтова.
 Специални стикери за туристическите обекти с имунизиран личен състав Специални стикери за туристическите обекти с имунизиран личен състав
Туристическите обекти, в които личният състав е имунизиран, ще получават специфични стикери, издавани от Министерствата на туризма и на здра...

И българите, и чужденците, са добре пристигнали и ще бъдат признато по един и същи метод, акцентира тя.

Министърът разяснява още, че се чака.

Всеки миг имам уверението от здравния министър, че ще бъде увеличена възрастта за влизане на деца без PCR тест, уповавам се това да стане още през днешния ден.

Съвсем скоро следва улеснение на изискванията за влизане, акцентира Балтова.

Според нея, имунизирането би трябвало да се трансформира във фирмена политика и в България към този момент има доста положителни образци в тази посока.
 Стела Балтова: Облекчаване на изискванията за влизане у нас ще увеличи интереса към страната ни Стела Балтова: Облекчаване на изискванията за влизане у нас ще увеличи интереса към страната ни
Облекчаване на изискванията за влизане в България ще увеличи интереса към страната ни като туристическа дестинация, сподели в изявление за БНР с...

В " Албена " към този момент има стикери за имунизиран личен състав, работим и по здравен протокол за влизащите туристи и по какъв начин ще се действа при положение на инфектирано лице, изясни Балтова.

Министърът на туризма разяснява и ограниченията за подкрепяне на сектора от страна на страната.

Днес имаме среща с присъединяване на вицепремиера и обществен министър Гълъб Донев, министрите на стопанската система и финансите, както и представители на туристическия бранш, и ще представим ограничения от стопански и финансов темперамент за бизнеса, изясни Балтова.

Вече имаме близо 30 плажа с безвъзмездни чадъри и такъми, на доста други цените са сред 1 и 6 лв., изясни министърът.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР