Започваме процедура по оперативна програма Иновации и конкурентоспособност (ОПИК) с

...
Започваме процедура по оперативна програма Иновации и конкурентоспособност (ОПИК) с
Коментари Харесай

С близо 116 млн. лв. ще се подпомага изграждането на Регионални иновационни центрове

Започваме процедура по оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " (ОПИК) с бюджет от близо 116 млн. лв., посредством която ще бъде подкрепено построяването на районни иновационни центрове. Те ще бъдат разпределени сред 6-те обособени района, без област София-град, като концепцията е да се финансират от един до три центъра във всеки един район. Това съобщи заместник-министърът на стопанската система Лилия Иванова в Пловдив, където са почнали осведомителните дни по процедура " Създаване и развиване на районни иновационни центрове ", оповестиха от министерството.

Конкурентната процедура ще поддържа взаимни планове, инициирани от минимум три предприятия, с висок иновационен капацитет, в съдействие с научно-изследователско звено.

Минималният размер на един план е 1.5 млн. лв., а оптималният - 7 млн. лв., като процедурата е с краен период за подаване на планови оферти до 20 януари 2020 година

Иванова уточни, че Министерството на стопанската система през оперативната стратегия поддържа конкурентоспособността на локалния бизнес посредством основаването на районните научно-производствени структури, а бизнесът и науката могат да основат място, където една обща концепция да се трансформира в действителност.

Убедена съм, че бъдещите центрове ще бъдат в поддръжка на стопанската система по места като задачата е посредством активизиране на съдействието сред науката и бизнеса да се модернизира производството, посочи тя. Икономическият заместник-министър е коментирала, че визията за районните иновационни центрове е стратегически дълготрайна. Особено значимо е плановете да имат резистентност да продължат да действат и след привършване на програмата, е допълнила тя. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР