Започваме промяна на Общия устройствен план (ОУП) на София от

...
Започваме промяна на Общия устройствен план (ОУП) на София от
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Ограничаваме презастрояването в София

Започваме смяна на Общия организационен проект (ОУП) на София от идната година. До края на годината новият общински съвет би трябвало да гласоподава Визията за развиване на София. Това е методът да планираме обществените вложения с ясни цели и да подсигуряваме ред в развиването на града. Това сподели претендентът за кмет на София Йорданка Фандъкова, издигната от коалиция ГЕРБ-СДС на среща с архитекти и инженери. На срещата участва и арх. Ивайло Петков, който е част от гражданската квота от листата за общински съветници на коалиция ГЕРБ-СДС, основният проектант на София Здравко Здравков, арх. Бойко Кадинов, арх. Ангел Захариев, арх. Раромир Серафимов, както и социологът доц.д-р Антоний Гълъбов.

По отношение на Визия за развиване на София с небосвод 2050 година, Фандъкова разясни, че тя е създадена след разисквания с жители, неправителствени и професионални организации. Екипът на Визия за София, който създадохме събра голямо количество данни и информация, тъй че да се работи професионално.

Йорданка Фандъкова сподели също, че водещите правила в работата би трябвало да са мощните страни на града, а една от най-важните и присъщи за София, която изрично би трябвало да съхраним и възстановим, е озеленяването. Друг огромен капацитет на София е културно-историческото завещание, което разкриваме и съхраняваме.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР