Започваме присъствено новата учебна година на 15-ти септември. Това заяви

...
Започваме присъствено новата учебна година на 15-ти септември. Това заяви
Коментари Харесай

Вълчев: Новата учебна година ще започне присъствено

Започваме присъствено новата образователна година на 15-ти септември. Това съобщи в Стара Загора, където бе на посещаване просветният министър Красимир Вълчев.

Все още обстановката е прекомерно несигурна, само че от министерството са подготвени с няколко разновидността за старт на образователната година според от обстановката с COVID-19 наесен.

Вълчев взе участие в среща на ректорското управление при Тракийския университет, представители на бизнеса и управлението на общината, на която бяха набелязани спомагателни задължения за подготовка на фрагменти в региона на IT технологиите. Осем нови специалности са разкрити в старозагорската Алма Матер от тази година, образователните стратегии са създадени благодарение на специалисти от столичния Технически университет и Българска академия на науките.

Според министър Вълчев продължава да съществува тежкият проблем със застаряването на учителския състав, средногодишно от „ оборот “ поради пенсиониране излизат към 4500 преподаватели. Най-тежка е обстановката с учителите по математика, физика и химия. Това е наложило да се предложи нова месечна стипендия от по 100 лева на студенти, които ще завършат и педагогика.

Поне още 10 години ще съществува този проблем, предвижда Вълчев, който призна, че електронното образование поради коронавирусната пандемия е задълбочило недоброто познаване на българския език измежду децата от ромските общности.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР