Започваме подробни проверки на имуществото на основните претенденти за кметските

Започваме подробни проверки на имуществото на основните претенденти за кметските ...

Шефът на Артекс към Биволь: Голяма грешка направихте.

"Започваме подробни проверки на имуществото на основните претенденти за кметските столове в София и големите градове. Гражданите имат право на информиран избор. Да видим дали, кой, кога и как се е хванал на #апартаментгейт хорото..." Toва написаха вчера във facebook страницата си от сайта за разследваща журналистика "Биволь".
Текстът е придружен със снимка, на която се виждат (отляво надясно) певецът Веселин Маринов, собственикът на строителна фирма "Артекс" - арх. Пламен Мирянов, Николай Колев - съпругът на Ваня Колева - бивш зам.- министър на спорта и небезизвестния Цветан Цветанов - техен кум.

Любопитното в случая е съобщението, което получава медията няколко часа след публикуването на снимката - то е от сина на Мирянов и настоящ управител на фирма "Артекс" - арх. Пламен Мирянов - младши и гласи следното:
"Голяма грешка направихте с качването на снимката днес. Селска женска проява и грозна простотия. Радвайте се на славата си докато можете."
Дали това е откровена заплаха към медия или просто израз на раздразненост, оставяме да прецените сами.

Припомняме, че Ваня Колева бе отстранена от длъжността си в Министерството на младежта и спорта в разгара на скандала, наречен "Апартаментгейт". Тя се оказа съседка на Цветан Цветанов в сградата на улица "Латинка" в столичния квартал "Изток". Стана ясно, че апартаментът на Цветанов преди това е бил на собствениците на "Артекс" – Пламен Мирянов и Весела Мирянова, които всъщност са и фирмата строител на сградата.
Според справка на bTV в Агенцията по вписванията Колева е купила жилище до това на Цветанов, като плаща 665 000 лева - с банков кредит.

Източник: actualno.com