Започваме подготовка за откриването на първия в София общински детски

...
Започваме подготовка за откриването на първия в София общински детски
Коментари Харесай

Фандъкова откри детска поликлиника в София

Започваме подготовка за откриването на първия в София общински детски медицински център в регион " Възраждане ", в някогашния център по наркомании. Това заяви през днешния ден пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова в АГ болничното заведение " Майчин дом ", където прегледа нова инсталация за следене на сърдечните тонове на плода на бременни дами от у дома.

Кметът Фандъкова заяви, че постройката на ул. " Пиротска " към този момент е освободена, следва ремонт и закупуване на съоръжение.

Детската поликлиника, както работно я назова кметът, ще даде опция за оказване на първа помощ на деца в едно добре оборудвано доболнично лечебно заведение с отлични експерти от разнообразни области на медицината. Те ще вършат цялостна диагностика и при нужда ще насочват пациентите за продължение на лекуването в лечебни заведения.

Кметът Фандъкова посочи, че от няколко години стои и се бори за концепцията за разкриване на детска болница в София. Тя напомни, че има решение на Министерския съвет за това и се надява Министерството на здравеопазването да успее бързо да провежда процеса. До реализирането на тази огромна цел, както отива на Столичната община да бъде водач, ние ще сме подготвени с детската поликлиника, съобщи столичният кмет.

Знаем, че огромният проблем за родителите в София е обикалянето от клиника на клиника, до момента в който се сложи точната диагноза на детето. Това е извънредно притеснително, разяснява кметът и съобщи, че чака екип от експерти от общинските лечебни заведения да приготви концепцията за новия детски медицински център. Сградата я имаме, ще осигурим средства за нейното поправяне и съоръжение, уточни Фандъкова.

Столичният кмет показа през днешния ден третото ново лице в листата на общинските съветници на ГЕРБ за идните избори, след арх. Ивайло Петков и проф. Иво Петров. Това е гинекологът проф. доктор Асен Николов, шеф на родилната клиника в " Майчин дом ", един от националните консултанти по акушерство и гинекология, ръководител на Българско сдружение по акушерство и гинекология. По думите на кмета Фандъкова проф. Николов е потвърден експерт и извънредно авторитетна персона. Той е взел участие в общинската комисия по асистирана репродукция и е един от основателите на инвитро програмата на Столичната община.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР