Започваме дълбоки реформи. Интересува ни България да се изправи на

...
Започваме дълбоки реформи. Интересува ни България да се изправи на
Коментари Харесай

Транспортният министър: Започваме дълбоки реформи

Започваме дълбоки промени. Интересува ни България да се изправи на крайници от позиция на превоза. Това съобщи в ефира на министърът на превоза и известията Николай Събев. 

" Всички ръководители на ведомства и държавни предприятия с неприятни финансови резултати и ниско качество на работа би трябвало да бъдат заменени, с цел да се случи промяната в бранш " Транспорт ". За овакантените управителни позиции ще се търсят хора с опит и мощна мотивация ", разяснява той във връзка освобождението от служба на шефа на БДЖ " Пътнически транспорти " ЕООД Любен Нанов, което се случи през вчерашния ден на изключително съвещание на Съвета на шефовете на " Холдинг БДЖ "  ЕАД, свикано по разпореждане на Събев.

Транспортният министър изясни уволнението на Нанов с неприятните финансови индикатори на сдружението. Сред претекстовете за отстраняването му са и установените от служебния министър на превоза Христо Алексиев нарушавания в осъществяването на ремонтните стратегии на мотрисите и вагоните. Събев добави, че служебният министър към този момент е предал цялата информация на проверяващите органи. По думите му " нарушаванията са явни ".

Според Николай Събев, главният проблем в БДЖ не е намалелия пътникопоток поради пандемията, а това че железниците не могат да предложат сериозна оферта на пасажерите.

" БДЖ се употребява сега главно от обществено слаби, студенти и пенсионери. Останалите избират да пътуват с автомобила си. Ние би трябвало да предложим такива условия на българския жител да пътува, че той да търси този тип превоз ", каза Събев и посочи, че ще работи за изцяло възстановяване на качеството на транспортната система в България.

В плановете за възстановяване на транспортната инфраструктура ще влязат огромните градове от Северна България като Русе, Видин и Плевен. 

От Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " стартира и план за облекчение на трафика през граничните пунктове. В момента, в който той даде резултати, ще се приложи и на останалите гранични пунктове в това число и по южната ни граница.

Работата по възобновяване на полетите София-Русе е свършена на 99% от служебния министър на стопанската система Даниела Везиева, посочи Николай Събев. Все още обаче има разнообразни публични настроения във връзка това дали имаме потребност тъкмо в този момент от летище в дунавския град. Затова следва публично разискване по въпроса, след което министър Събев се надява хората да се убедят, че има потребност от развиването на всички типове превоз.

Транспортният министър увери и че ще следи от близо работата на концесионера на Летище София. " Ако има нарушаване на публичния интерес, управляващите ще пристъпят към деяние ", зарече се той. 

Работи се и за промяна в " Морска администрация " след случилото се със заседналия транспортен съд Vera Su. " В момента се изготвят съответни ограничения, които да подсигуряват че България няма повече да изпада в сходна обстановка, в каквато се намираше с бедстващия транспортен съд ", посочи Николай Събев. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР