Започва участието на премиера Борисов в 73-тата сесия на Общото

...
Започва участието на премиера Борисов в 73-тата сесия на Общото
Коментари Харесай

Започва участието на Бойко Борисов в 73-тата сесия на Общото събрание на ООН

Започва присъединяване на премиера Борисов в 73-тата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. Премиерът ще изнесе тирада, обвързвана с главната тематика на Общия спор, която тази година е „ Организация на обединените нации за всички хора: световно водачество и споделени отговорности за мирни, равнопоставени и устойчиви общества “. Това оповестиха от държавната осведомителна работа, съобщи Фокус .

В рамките на визитата министър председателят Бойко Борисов ще взе участие в Срещата на високо ниво „ Глобален апел за деяние за справяне с казуса с опиатите “, проведена по самодейност на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. България е съдомакин на събитието. Българският министър-председател ще взе участие в срещата на върха за мира „ Нелсън Мандела ”.

Целта на форума е интернационалната общественост да препотвърди уговорката си към световния мир, предотвратяването на спорове, отбраната на правата на индивида. По време на визитата си българският министър-председател ще организира двустранни срещи с държавни и държавни ръководители на страни членки на Организация на обединените нации, както и с представители на неправителствени организации. Посещението на българският министър председател в Съединени американски щати е до 29 септември. В делегацията, водена от министър-председателя Бойко Борисов, е вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР