Започва циганското лято“, до края на седмицата температурите ще бъдат

...
Започва циганското лято“, до края на седмицата температурите ще бъдат
Коментари Харесай

Започва „циганското лято“, температурите се качват до 25-27°С

Започва „ циганското лято “, до края на седмицата температурите ще бъдат доста по-високи от нормалните за първото десетдневие на ноември.

Днес ще бъде прохладно, изключително в Източна България и на север от планините, където южният вятър ще се прояви и като фьон. Вечерта вятърът в Западна България ще отслабне и ще се ориентира от запад. Предимно забележителна ще е облачността над югозападната половина от страната и основно в планинските региони ще има превалявания от дъжд. В Североизточна България температурите ще се покачат и оптималните ще са най-вече сред 18° и 23°, тук-там в Централна Северна България до 25-27°.

През нощта против вторник ще превали и тук-там в централните региони. Във вторник денем вятърът още веднъж ще стане от юг-югозапад – най-вече сдържан, северно от планините и в Източна България и краткотрайно мощен. Облачността над страната ще е раздрана, намаляваща над доста региони и до слънчево време. Ще бъде топло с преобладаващи оптимални температури сред 20° и 25°.

В средата на седмицата ще има раздрана облачност, над западните и южните региони най-вече забележителна. В четвъртък на обособени места ще превали дъжд. Ще остане прохладно и топло за сезона. В петък в Западна България ще превали, на повече места и повече като количество – в югозападните региони. През нощта против събота ще превали и в централните и източните региони, а в западните преваляванията ще спрат.

В събота и неделя ще има променлива облачност и тук-там в западните и южните региони ще превали дъжд. Дневните температури ще са с градус-два по-ниски. / tvn.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР