Започва строителството на нова отсечка от Софийския околовръстен път, съобщиха

...
Започва строителството на нова отсечка от Софийския околовръстен път, съобщиха
Коментари Харесай

Почват новата отсечка на околовръстното на София

Започва строителството на нова права от Софийския околовръстен път, оповестиха от пътната организация. 6-километровият сектор сред пътните възли “Цариградско шосе” и “Младост” ще коства над 142,7 млн. лева с Данък добавена стойност.

Освен действителното създаване на път с 6 дейни ленти за придвижване, две местни платна и комплицирани уреди в цената на обекта е включена и цената за планиране на сектора. Всичко това обуславя и цената от близо 24 млн. лева за км, която е пазарна поради заложените действия, безапелационни са специалисти.

Трасето ще свързва автомагистралите “Струма” и “Тракия” и ще улесни пътуването към границите с Турция и Гърция. В момента определените реализатори от “ГБС – Инфраструктурно строителство” АД правят подготовка за същинските строителни работи. Машините към този момент могат да бъдат видени край бъдещото трасе в столицата. Същинската работа по построяването ще стартира до дни.

Повечето терени, на които ще бъде построен секторът, към този момент са отчуждени, а останалите процедури няма да забавят работата. Участъкът би трябвало да е подготвен в края на 2021 година Средствата за плана ще бъдат обезпечени от републиканския бюджет.

Новата права от околовръстния път на столицата ще бъде с по 3 ленти в посока и 2 местни платна. Предвидени са още междинна разграничителна линия, разграничителни линии сред локалите и директното трасе, както и тротоари. Ще бъдат построени и 4 пътни възела, 3 пешеходни надлеза и два моста над реките Искър и Кална.

Освен това ще бъдат реконструирани водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа. Ще бъдат изместени инженерни уреди и телекомуникации.

Началото на плановия сектор е при 35-и км, което е малко след края на пътния възел при пресичането на бул. “Цариградско шосе” и Софийския околовръстен път. Краят е при 41-и км, където правата ще се свързва с реконструирания през 2012 година сектор от Софийския околовръстен път. Договорът за строителния контрол е на стойност малко над 1,85 млн. лева и е подписан с обединяване “СОП-Юг 2018”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР