Започва строителството на над 6 км от Софийския околовръстен път

...
Започва строителството на над 6 км от Софийския околовръстен път
Коментари Харесай

Започва строителството на Oколовръстното от АМ "Тракия" до "Младост" в София

Започва строителството на над 6 км от Софийския околовръстен път в правата от пътен възел " Цариградско шосе " до пътен възел " Младост ", заяви Агенция " Пътна инфраструктура ". Инвестицията е за 142,7 млн. лева с Данък добавена стойност и средствата са от републиканския бюджет. В момента се прави подготовка за същинските строителни работи.

С новото трасе ще се обезпечи връзка сред автомагистралите " Струма " и " Тракия ", ще се улесни директният трафик от Автомагистрала " Европа " и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. По контракт секторът би трябвало да е подготвен в края на 2021 година

Какво ще се строи

Началото на плановия сектор е при 35-и км, което е малко след края на пътния възел при пресичането на бул. " Цариградско шосе " и Софийския околовръстен път. Краят е при 41-и км, където правата ще се свързва с реконструирания през 2012 година сектор от Софийския околовръстен път. Отсечката ще бъде с две платна с по 3 ленти за придвижване в посока или общо 6 ленти, междинна разграничителна линия, разграничителни линии сред локалите и директното трасе, 2 местни платна и тротоари. Пресичането на Софийския околовръстен път с по-големите пътни артерии в региона ще се реализира посредством 4 пътни възела - п. в. " Стар Лозенски път ", п. в. " Патриарх Герман ", п. в. " Самоковско шосе ", п.в. " Младост " ( " ул. 406 " ).

Това ще реши проблемите със тапите по тях в пиковите часове.



Ще бъдат построени 3 пешеходни надлеза и мостове над р. Искър и р. Кална. Предвидена е реорганизация на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на инженерни уреди, телекомуникации и други



Изпълнител на строително-монтажните работи на сектора от път II-18 от км 35 до км 41 е " ГБС - Инфраструктурно строителство " АД. Стойността на контракта за планиране и СМР е 142 741 559,46 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол е предоставен на обединяване " СОП - Юг 2018 ". Техният контракт е за 1 856 808,00 лева с Данък добавена стойност.

Срокът за построяването на шесткилометровата права е 910 календарни дни, от които 180 дни бяха за планиране, а 730 дни - за строителство.

От Околовръстното ще остане да се построи единствено 8-километрова права от бул. " Братя Бъкстон " до началото на автомагистрала " Люлин ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР