Започва строителство на локалните платна на път II-86 Пловдив -

...
Започва строителство на локалните платна на път II-86 Пловдив -
Коментари Харесай

Започва изграждането на локалните платна на път II-86 Пловдив - Асеновград

Започва строителство на локалните платна на път II-86 Пловдив - Асеновград. Проектът се финансира от бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура " и е за над 18 млн. лева Второкласният път е главната връзка с летище „ Пловдив " и индустриалния регион край Пловдив. По Оперативна програма „ Региони в напредък " 2014-2020 година предходната година приключи реконструкцията на 10-километровия сектор, с което правата се разшири с още едно платно до автомагистрален габарит и жителите от общините Куклен, Асеновград и област Смолян имат бърза транспортна връзка с Автомагистрала „ Тракия ". С построяването на локалните платна ще се обезпечи безвреден и безконфликтен достъп от и до прилежащите парцели наоколо до директното трасе на пътя, край което се разрастват търговски и индустриални обекти.
През 2018 година общините Куклен, Родопи и Асеновград предоставиха на АПИ направените идейни планове за построяването на локалните платна в сектора от км 14+860 до км 25+150 на път II-86. Те ще бъдат издигнати от „ ИСА 2000 " ЕООД. Стойността на контракта е 18 199 753,63 лева с Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване на строително-монтажните работи е една година. Строителният контрол ще реализира Консултантска Инженерна Група ООД. Договорът им е за 154 800 лева с Данък добавена стойност.
Необходимо е водачите, които пътуват по второкласния път да карат деликатно, със съобразена скорост и да съблюдават пътната сигнализация. Строителните работи ще се правят без прекъсване на трафика.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР