Започва срещата Три морета - най-важното икономическо събитие с домакин

...
Започва срещата Три морета - най-важното икономическо събитие с домакин
Коментари Харесай

Преглед на чуждестранния печат

" Започва срещата " Три морета " - най-важното икономическо събитие с хазаин Румъния от Революцията насам ", пишат румънските издания. За срещата в Букурещ идват девет президенти, оповестява вестник Гъндул . Сред гостите са ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, американският министър на енергетиката Рик Пери, немският външен министър Хайко Маас и други.

Европейският съюз скрито се приготвя да одобри безпроблемна ирландска граница след излизането на Англия от общността. Това ускорява възможностите на английския министър-председател Тереза Мей да реализира съглашение за Брекзит до края на годината, написа вестник Таймс . Главният договарящ на Европейския съюз за Брекзит Мишел Барние работи по нов текст на протокол, очертаващ проект за потребление на нови технологии, целящи понижаване на инспекциите до най-малко. Тези оферти би трябвало да бъдат изпратени на европейските държавни управления след конференцията на Консервативната партия на 3 октомври, отбелязва изданието.

За " Дипломатическа атака за Идлиб “ написа в заглавие турският вестник Стар . Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който поде в Техеран настойчива дипломатическа атака за политическо решение в Идлиб, през днешния ден ще беседва в Сочи с съветския си сътрудник Владимир Путин, на 23 септември ще бъде в Съединени американски щати за Общото заседание на Организация на обединените нации, а по-късно в Германия с канцлера Ангела Меркел, където ще търси решение за Идлиб.  Сабах цитира предизвестията на турския президент по отношение на допустима бежанска вълна от Идлиб. По думите на Ердоган Турция още веднъж ще бъде мястото, което ще одобри бежанците. " Трябва да намерим общо решение с Русия и обединението. Ако ли не, примирението ще има тежки последствия ", предизвестява Ердоган от първата страница на вестник Миллиет .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР