Започва сондирането на третия проучвателен сондаж в Блок „1-21 Хан

...
Започва сондирането на третия проучвателен сондаж в Блок „1-21 Хан
Коментари Харесай

Започва третия проучвателен сондаж в Блок Хан Аспарух

Започва сондирането на третия изследователски сондаж в Блок „ 1-21 Хан Аспарух “ – „ Мелник-1 “. Той се намира в изключителната икономическа зона на България в Черно море на почти 107 км източно от Варна и 153 км от Бургас.

Сондажите се правят от компанията " Тотал Е&П България " и сътрудниците й " ОМВ Офшор България ГмбХ " и " Репсол България Б.В. ".

За задачата е мобилизиран сондажният транспортен съд Noble Globetrotter II (GT II), с който се организираха първите две сондажни акции. Логистичното подкрепяне продължава да се реализира от пристанище „ Леспорт “, Варна, като се употребяват същите снабдителни кораби.

„ След приключването на първите два проучвателни сондажа – „ Полшков-1 “ и „ Рубин-1 “, третият сондаж бележи нов важен миг в нашата работа в Черно море и демонстрира уговорката ни към изследването на цялостния въглеводороден капацитет на Блок „ Хан Аспарух “ “, разяснява Кевин Ханафорд, Управител на Тотал Е&П България.

Усилията на Тотал Е&П България не престават да бъдат фокусирани върху виновното, безвредно и дейно реализиране на проучвателната активност в акваторията на България.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР