Започва рязко застудяване на времето. Студеният фронт ще нахлуе през

...
Започва рязко застудяване на времето. Студеният фронт ще нахлуе през
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър у нас - температурите падат с 15 градуса

Започва внезапно захлаждане на времето. Студеният фронт ще нахлуе през нощта.Температурите ще паднат с към 15 градуса. Жълт код за рисково мощен вятър е разгласен в съвсем цялата страна.


Рязко захлаждане, съпроводено от мощен и тук-там до плевел вятър, предвиждат синоптиците. Лошото време ще продължи през цялата седмица, като се чака температурите да паднат до 15 градуса.
Анастасия Стойчева, синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология: Още през днешния ден следобед и през нощта в страната ще нахлуе леден въздух с превръщане напразно от северозапад. Този огромен температурен градиент, който следва да се случи, ще докара до мощен вятър и до гръмотевична активност. Днес имаме предизвестие за мощен вятър, с пориви до над 20 до 24,25 м в секунда.
Чувствителното намаление на температурите ще се усети във вторник и сряда. Заради захлаждането се чака да паднат и първите слани. Добрата вест е, че в края на седмицата ще има леко покачване на температурите. Големи количества превалявания не се чакат.

Още детайлности за времето вижте от присъединяване на синоптика Анастасия Стойчева в Сутрешния блок на БНТ1!
 Рязка смяна във времето: Студ, превалявания и мощен вятър през новата седмица Рязка смяна във времето: Студ, превалявания и мощен вятър през новата седмица
Застудяване и дъжд чакат синоптиците през новата работна седмица. Причината за понижаването на температурите е нахлуване на леден атмосферен фронт,...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР