Започва ремонтът на още 5 км от път I-9 Златни

...
Започва ремонтът на още 5 км от път I-9 Златни
Коментари Харесай

Започва ремонтът на още 5 км от път I-9 Златни пясъци - Варна

Започва ремонтът на още 5 км от път I-9 Златни пясъци – Варна, оповестиха от пресцентъра на „ Агенция „ Пътна инфраструктура “. През предходната година бяха ремонтирани над 4,7 км от първокласния път в сектора от кръстовището с общинския път за Аладжа манастир до кръговото кръстовище при сп. „ Миньор “ във Варна.

За възстановяване на сигурността и удобството при пътешестване в този момент ще бъде възобновена асфалтовата настилка в платното за Златни пясъци в правите от Резиденция Евксиноград до сп. „ Миньор “ в региона на к. к. „ Св. Св. Константин и Елена “ и от кръстовището с ул. „ Янаки Богданов “ до пресичането с ул. „ Арх. Стефан Венедикт Попов “. Ще бъде ремонтирано и платното за Варна в правите от кръстовището с пътя за Аладжа манастир до пътен възел „ Ален мак “ и секторът сред двете пресичания с ул. „ Арх. Стефан Венедикт Попов “.

Ремонтните действия ще се правят без прекъсване на придвижването. Необходимо е водачите да карат деликатно и да съблюдават прецизно пътната сигнализация, защото трафикът ще минава през платното, в което не се работи. Скоростта на придвижване е лимитирана до 60 км/ч. Предвидените работи включват нова асфалтова настилка, възобновяване на пътните банкети и бетоновите бордюри, отводнителни улеи, разчистване на пътните окопи, нова шумяща хоризонтална маркировка и знаци. При положително време се чака плануваните работи да завършат до края на ноември.

Изпълнител на строителните работи е пътноподдържащото сдружение в област Варна - ДЗЗД „ ПОНТ “, с което АПИ има 4-годишен контракт по Закон за обществените поръчки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР