Започва ремонтът на 12 км от автомагистрала Тракия, съобщават от

...
Започва ремонтът на 12 км от автомагистрала Тракия, съобщават от
Коментари Харесай

Ремонтират 12 км от основна автомагистрала

Започва ремонтът на 12 км от автомагистрала " Тракия ", оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Ремонтните действия стартират от 5 октомври в платното за Бургас. Предвижда се общо 52 км да бъдат актуализирани поетапно.

Участъкът, който ще се ремонтира, е от 156-ти км, след пътен възел " Белозем ", до 168-ми км преди пътен възел " Оризово ". По време на строителните действия трафикът ще се реализира в двете посоки в платното за София, като скоростта на придвижване ще е до 70 км/ч.

От на следващия ден работата започва с слагане на нужната сигнализация и пътни знаци за въвеждане на краткотрайната организация на придвижване в 12-километровия сектор, с цел да може от вторник на обекта да стартира същинската строителна активност.

Ще бъде затворена връзката на пътен възел " Плодовитово " от Автомагистрала " Тракия " в платното за Бургас към третокласния път III-666 Оризово - Плодовитово - Първомай. Пътуващите за Първомай могат да слязат от автомагистрала " Тракия " при Чирпан и да се върнат назад към Плодовитово и Първомай по второкласния път II-66, показват от АПИ.

Дейностите в 12-километровата права включват цялостна замяна на асфалтовата настилка, възстановяване на отводняването, полагане на нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничаващи системи. Ремонтът ще се извършва от сдружението " Автомагистрали ".

Предвижда се ремонтът да завърши в края на октомври - началото на ноември. След това строителните работи в посока Бургас ще продължат в 40-километровия сектор от Оризово до Стара Загора. През идната година ще се ремонтира и платното за София.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР