Започва разработването и внедряването на Единна система за туристическа информация.

...
Започва разработването и внедряването на Единна система за туристическа информация.
Коментари Харесай

Единната система за туристическа информация ще заработи догодина

Започва раз работването и внедряването на Единна система за туристическа информация . Създаването на този указател ще даде опция да се усилят приходите от нощувки, системата е и част от битката със сивия бранш. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при подписването на контракта за основаване на системата.  Фирмата реализатор е „ ТехноЛогика “ ЕАД, тя бе е определена посредством открита процедура на база сложна оценка за техническо предложение и цена. Общата стойност на контракта е 1,125 млн. лева с Данък добавена стойност.

Шест месеца е срокът за реализация на техническото задание , по-късно има очакван тестови интервал, осведоми министърът. И уточни, че се чака през май идната година, преди началото на дейния летен туристически сезон системата ЕСТИ да бъде внедрена във всички места за настаняване. Очакваме осъществяването на контракта да е качествено и в период, безапелационна бе министърът. Тя уточни още, че от страна на министерството  ще бъде осъществяван непрестанен мониторинг и надзор.

 Николина Ангелкова БГНЕС
В системата ще бъдат включени местата за настаняване от клас А и Б, к ато въвеждането на данните е наложително по закон . Хотелиерите сами ще попълнят информацията и това би трябвало да се прави в действително време при идване на екскурзианта . Министър Ангелкова акцентира, че внедряването на ЕСТИ няма да коства нищо за бизнеса, защото тя ще бъде интегрирана в системата, с която те работят сега. Системата ще бъде по този начин построена, че да дава опция тези данни да се вкарват и през смарт телефони. Така ще се възползваме от опциите на актуалните технологии и в допълнение ще се улеснят потребителите, разяснява министърът.

Хижи, къщи за посетители, жилищата за посетители и други места за настаняване, които се намират в по-трудно налични региони , ще могат да дават нужната информацията на книжен притежател в кметствата. Те ще би трябвало да дават своите данни веднъж месечно и се надяваме по този начин ще улесним оптимално хората, които работят в сектора и биха имали компликации с ЕСТИ, сподели министър Ангелкова. Кои ще са местата в мъчно наличните региони ще стане ясно, откакто изпълнителните извършат първите разбори, които би трябвало да са подготвени през август.  Предполагам, че те ще са лимитирани, тъй като България е една от страните с най-хубав интернет, разясни министърът. -->

Предварителните прогнози демонстрират, че в рамките на 3 години след въвеждането на ЕСТИ приходите от нощувки би трябвало да се покачат с 20% по отношение на сегашните стойности, сподели министър Ангелкова. Тя акцентира, че със системата и зцяло се подсигурява отбраната на персоналните данни на всички консуматори . Ще има стеснен достъп на база на другите пълномощия, написани по закон. ЕСТИ ще се управлява от министъра на туризма, достъп до нея ще имат кметовете, Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите – съгласно техните пълномощия. Достъп единствено до личните си профили ще имат представителите на сектора и шефовете на хотелите, които вкарват данните, тъй че оптимално се подсигурява отбраната на персоналните данни, съобщи министърът.
 Николина Ангелкова БГНЕС

Последният стадий от построяването включва образование на потребителите и админите на ЕСТИ. Предвидени са присъствени курсове с лектори-треньори, по този начин и видеоматериали и информация на книжен притежател, осведоми Огнян Траянов, изпълнителен шеф на „ ТехноЛогика “. Той разяснява още, че посредством системата ще могат да се вършат разнообразни информации, на база на които да се вършат разбори.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР