Започва проверка на цялата Агенция по вписванията, на регистъра на

...
Започва проверка на цялата Агенция по вписванията, на регистъра на
Коментари Харесай

Започва проверка на Агенцията по вписванията и на всички обществени поръчки

Започва инспекция на цялата Агенция по вписванията, на регистъра на особените залози и на дирекцията за българско поданство в Министерството на правораздаването. Инспекция ще има и на всички публични поръчки. Резултати се чакат до края на месеца. Това заяви служебният правосъден мистър Янаки Стоилов. Той разпореди и обзор на активността и резултатите на националния механизъм за битка с корупцията, проведената престъпност, правосъдната промяна. 

От през вчерашния ден е почнала инспекция в пандизите и арестите от 2017 година до през днешния ден. Причината е казаното от предприемача Светослав Илчовски в разпуснатия парламент, който твърди, че имало записи на издевателства над пандизчия. Служебният правосъден мистър Янаки Стоилов съобщи, че ще бъде изпратен и сигнал до основния прокурор, с цел да бъдат разпитани цитираните от Илчовски по проблема лица.

Янаки Стоилов показа своя екип от заместник-министри - това са следователят Мария Павлова и адв. Иван Демерджиев.  Мария Павлова е следовател в Национална следствена работа и е била длъжностен министър на правораздаването.  Иван Демерджиев е юрист и досегашен началник на Адвокатската гилдия в Пловдив. Началник на кабинета е Мариян Карагьозов. Той е правист. Защитил е докторантура по " Балканистика " в Българска академия на науките. Той до неотдавна беше и сътрудник на БНР в Истанбул. За връзките с обществеността ще дава отговор журналистът Мария Папазова .

Стоилов обясни, че е приел поста на длъжностен правосъден министър, тъй като за него това е предизвикателство. " Приех поста може би, тъй като е за къс интервал. Човек от време на време би трябвало за малко време да се пробва да взема решение сложни задания. Може би това е огромно предизвикателство – да се погледнат част от проблемите, с които съм се занимавал, освен от нормативната и политическата им, а най-вече от професионалната им страна ", уточни той. 

Сред целите си той изброи елементарно издаване на документи и непоносимост към неприятни практики във времето - българското поданство, вписванията и изискванията в арести и затвори. Стоилов дефинира като основен собствен приоритет организирането на изборите, като уточни, че не те са най-тежката част от активността на Министерство на правораздаването. И напомни, че желае и необятен спор за бъдещето на спецсъда и спецпрокуратурата. 

" На първото съвещание на Висш съдебен съвет, което председателствах след встъпването ми в служба сложих въпроса, че е належащо, без предрешение, само че напълно задълбочено и сериозно да се разиска активността на Специализираната прокуратура и съд. Очаквам тази седмица Съдийската и Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет да създадат предложенията си за структурата, критериите и метода, по който ще бъде показан и направен този разбор ", каза още Стоилов. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР