Започва процес на търсене на нова връзка, всички започват процес

...
Започва процес на търсене на нова връзка, всички започват процес
Коментари Харесай

Журналист: Партиите започват процес на търсене на партньори

Започва развой на търсене на нова връзка, всички стартират развой на търсене на нова връзка. Ключовото събитие беше разпадането на този брак, тази некоалиция. Така разяснява политическата картина у нас зам.-главният редактор на в. „ Сега “ Петьо Цеков. „ Очевидно всички субекти по линията стартират да се оглеждат, тъй като са наясно, че изборите няма да трансформират, кой знае какъв брой електоралната картина. Мисля, че това е наложително изискване – да търсят нови сътрудници “, счита журналистът. Според него „ обстановката е такава, че трите огромни – ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС,  трудно могат да намерят нови сътрудници.
„ Първо отпечатъкът върху ГЕРБ си стои. А всички говорихме, как ГЕРБ се препира и пречиства от остарялата власт с това държавно управление. Политическите партии са задоволително отрицателно настроени срещу ГЕРБ. ДПС с Пеевски трудно може да откри нов сътрудник освен ГЕРБ. По едно време беше балансьор и тогава нямаше проблем да стане сътрудник, в този момент това е невероятно. ПП-ДБ имат огромна уязвимост в търсене на сътрудници – тя мъчно задържа личния си капацитет, камо ли да търси нови сътрудници. А те се водят от своята идейна непорочност, справедливост от своите позиции. И е ок, само че не е ок в аспекта „ търсим необятна поддръжка “. Изпадат в обстановката „ би трябвало да се помолим на Пеевски “, за да променим конституцията “. И това е мъчно обяснимо “, изясни Петьо Цеков.
Според него може Има Такъв Народ да завие наляво, надясно, въпреки че в този момент заемат твърда позиция и водят война с ГЕРБ. 
„ Възраждане " също – яхнали вълна и чакат тя да стане цунами, и да ги вдигне на високо “, допълни журналистът.
И разяснява, че „ Христо Иванов преди месец се опита да изясни, че Конституцията не е рецепта или справочник, по която да действаме - 1,2, 3, 4 ".
„ Г-н Иванов леко е объркал нещата. Конституцията в 90% е по този начин, само че би трябвало да се облече със закони. Конституцията не търпи неизясненост. Когато става въпрос за парламентарна въртележка. Промененият член 99, алинея 5 - новите функционалности на президента и служебният кабинет не са ясни. Те са надълбоко комплицирани и се получава това. Може да се напише закон за служебния кабинет, само че да оставят нещата по този начин, че да бъдат тълкувани от Христо Иванов, от президента, от мен е нетърпимо “, разяснява Цеков.
И изясни, че настояванията на премиера Димитър Главчев за промяна на министри са „ измислени доводи “.
„ Това е още едно доказателство, че този длъжностен министър председател мъчно може да сформира екип. Той не може да направи кабинет без ГЕРБ и без вероятно помощта на Радев. Дебатите за „ Боташ “ в петък в Народното събрание демонстрират, мисля си, че има подпомагане от президента за кабинета. Защото „ Боташ “ е договорка на служебното държавно управление на президента. ГЕРБ и президентът защитават една идея и имат хора в служебния кабинет “, разяснява зам.-главният редактор на „ Сега “.
Според него в свадите в последните дни „ има доза истина и операция “.
„ Безспорната роля на службите - 2 години пропущат разследваните камиони с цигари и всякаква контрабанда и завършват тъкмо преди изборите? Става въпрос за политика “, разяснява Цеков.
За възхода на десните партии той сподели: 
" Либералната общественост има една податливост да крещи малко по-силно в сравнение с би трябвало. Да, има националистическа вълна, извънредно дясно и умерено дясно, щото си има и дясно. В Европа и България се разпадна дясното на дребни парченца, И тази последна десница в Европа надали ще направи подобен взрив, който либералната общност се пробва да предизвести. "
Петьо Цеков разяснява взимането на решения в Европейски Съюз и че това се „ ускорява евроскептицизма “.
„ Трябва да се борим да запазим своя глас в Европа. Ясно ми е, че Европейски Съюз е ленив и трудно взима решения, търсейки единодушие “, сподели Цеков.
И изрази своето мнение за влизането на публицисти в политиката:
" Журналистите, щях да ги сравня като акробатите и художествената гимнастика, са толкоз положителни в тази работа и политическото говорене, че е естествено да преминат от едното място в другото. Аз не съм виждал кой знае какъв брой сполучлив станал политик. Може би е по този начин, тъй като политическият живот тече по други правила, които публицистиката мъчно ги прави оценка. Партийната дисциплинираност няма нищо общо със свободата, която публицистите имаме в медиите. Включвайки се в политическия живот, доста публицисти стават следващата бурмичка в партията и мъчно оцеляват. Не тъй като нямат подготвеност, само че мисля, че не могат да оцелеят ". 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР