Започва процес на инвестиции в Пътнически превози - инвестициите се

...
Започва процес на инвестиции в Пътнически превози - инвестициите се
Коментари Харесай

БДЖ ще купува нови влакове

Започва развой на вложения в " Пътнически транспорти " - вложенията се показват в това да бъдат закупени нови мотрисни влакове на два стадия - първият стадий - 41 нови мотрисни влака и на втория стадий - 44. Това Владимир Владимиров, изпълнителен шеф на " Холдинг БДЖ ".

" Ние сме се фокусирали сега на поръчката за тези 41 мотрисни влака и за обезпечаването на нужното финансиране, с цел да се случи този план. В рамките на месец, месец и нещо процедурата ще започва ", добави той.

Очакваме в края на мандата на това държавно управление да има нови мотрисни влакове по линиите на България , предвижда Владимиров.

" Следващото държавно управление би трябвало да стартира да мисли за втория стадий - тези 44 мотрисни влака, с цел да може с общия състав от 85 мотрисни влака с по-добрите скорости железницата да придобие един приблизително европейски тип. А бих споделил и малко по-добър от приблизително европейския ", добави Владимиров.

Той разяснява и последния случай, при който избухна пожар във влака София-Бургас при влизане в гара Коньово, а огънят изпепели два вагона.

Работи се по всички хипотези, изясни той, представен от Българска национална телевизия.

" Ние също имаме назначена инспекция, т.е. реализират се две инспекции - една от Министерството на превоза и една вътрешна инспекция от службите за сигурност на БДЖ. Вагоните са били ремонтирани преди 3 години, те са минали през огромен фабричен ремонт, а също така на 6 месеца минават на техническа експертиза за електрическата апаратура ", изясни Владимиров и добави, че " дребен обзор " се прави всеки ден.

" Това са вагони, които са на практика ремонтирани и те дават отговор на безусловно всички условия , свързани с сигурността и изискванията за придвижване по релсите на България ", разяснява още Владимиров.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР