Започва процедура по прекратяване на регистрацията и заличаване от Националния

...
Започва процедура по прекратяване на регистрацията и заличаване от Националния
Коментари Харесай

Ще бъдат заличени 118 туроператора

Започва процедура по преустановяване на регистрацията и изтриване от Националния туристически указател на общо 118 сдружения, регистрирани като туроператори. Това оповестиха от Министерството на туризма.

Това е 3.5 на 100 от всичките 3311 регистрирани туроператора. Дружествата, чиято регистрация ще бъде прекъсната, са със седалища в София, Пловдив и Бургас.

Едната от аргументите за заличаването е, че фирмите не са показали наложителна застраховка " Отговорност на туроператора ", което е категорично изискване за осъществяване на тази активност.

Другият главен претекст е, че сдружението не е получило удостоверението си за регистрация в регламентирания период в Закона за туризма. Ако такова уверение не е налично, компанията няма право да извършва туроператорска и турагентска активност, показват от ведомството.

Действията по изтриване се подхващат според решение на Експертна комисия по регистрация на туроператори и туристически сътрудници към ведомството. В нея вземат участие специалисти от Министерството на туризма, както и сдружения на туроператори и турагенти.

През предходната година общо издадените заповеди за преустановяване на активността по искане на туроператора са 7. От тях шест са постъпили единствено през декември.

През 2016 година двама туроператори са прекратили по свое предпочитание активността си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР