Започва приемът на проекти по програмата за изграждане на STEM

...
Започва приемът на проекти по програмата за изграждане на STEM
Коментари Харесай

Просветното министерство чака проекти за 150 STEM центрове в училищата

Започва приемът на планове по програмата за създаване на STEM центрове в учебните заведения. Целта й е да увеличи интереса и мотивацията на учениците в региона на естествените науки, технологиите, инженерните науки и математиката, като поддържа основаването на учебни центрове с фокус върху науката, технологиите, инженерството и математиката.

Общо до 150 учебни заведения ще могат да се възползват от програмата на министерството на образованието и науката, която е отделила 20 млн. лева за финансиране на плановете.

За дотацията могат да аплайват всички държавни и общински учебни заведения в страната. Ще се финансират планове в две категории: огромна и дребна. В огромната категория ще бъдат отпускани до 300 000 лева За нея могат да аплайват учебни заведения с повече от 300 възпитаници, които не разполагат с към този момент построен учебен STEM център. В дребната категория ще се финансират планове на стойност до 50 000 лева Тя е за учебни заведения с по-малко от 300 възпитаници, както и към учебни заведения с повече от 300 възпитаници, в които към този момент действа построен STEM център.

Училищата ще могат да основават разнообразни типове STEM центрове: за млади откриватели, за технологии в изобретателните промишлености, за проучвателен лаборатории, за класна стая за изобретателни цифрови основатели и други.

По програмата се кандидатства през особено създадената платформа - www.stem.mon.bg. На нея се намират и всички нужни документи, материали и запаси с информация за изискванията за кандидатстване, както и насоките за обмисляне и осъществяване на плановете. Актуална информация за осъществяването на програмата ще бъде оповестена на уеб страницата и на страницата на програмата във Facebook - Национална стратегия " Изграждане на учебна STEM среда ", осведомят от МОН. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР