Започва приемът на документи за класиране на кандидат-студентите за учебната

...
Започва приемът на документи за класиране на кандидат-студентите за учебната
Коментари Харесай

Онлайн записване за класирането на кандидат-студентите в Софийския университет и ТУ

Започва приемът на документи за класиране на кандидат-студентите за образователната 2019/2020 година в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Тези, които желаят да вземат участие в класирането, би трябвало да се записват на адрес https://online.uni-sofia.bg до 17.30 ч. на 29 юни 2019 година, оповестиха от университета. При регистрацията всеки кандидат-студент основава собствен профил, в който с изключение на персоналните данни подрежда стремежи ред на специалностите, в които желае да бъде класиран. Кандидатите би трябвало деликатно да следват инструкциите на електронния формуляр в системата. Всички претенденти заплащат такса от 30.00 лв. за присъединяване в класирането.
Електронизираната система за регистрация предлага два разновидността на валидиране на записа. Първият вид за регистрация дава опция на претендентите да създадат кандидатстудентския си профил като отбележат, че ще извършат заплащане отвън системата - по банков път или на каси в Ректората. В този случай системата генерира известие, че в периода от 17 юни до 29 юни 2019 година претендентите или нотариално акредитиран техен представител би трябвало да се явят персонално в Информационния център в Ректората на Софийския университет за валидиране на записа от чиновниците на Сектор „ Прием на студенти “. Необходимо е да показват оригинал и ксерокопие на дипломата за приблизително обучение и разписка за платената такса. Картончето с входящия номер претендентът получава след валидиране на записа от чиновниците на Университета.
Вторият вид е цялостна регистрация с заплащане на таксата онлайн посредством EasyPay или Epay до генериране на входящ номер. Кандидатите попълнят данните си, наложително качват сканирано изображение на дипломата за приблизително обучение, и заплащат такса за присъединяване в класирането посредством системата, която при потвърждаване на заплащането генерира входящ номер. В този случай на претендентите не се постанова да валидират записа в Ректората, а сами разпечатват картончето с получения входящ номер.
За още по-голямо облекчение на кандидат-студентите от страната и тази година Софийският университет дава опция за банкет на документи в офисите по набиране на кандидат-студенти в Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Велико Търново, Враца, Габрово, Гоце Делчев, Добрич, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Петрич, Разград, Русе, Сандански, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол. Крайният период за подаване на документи за класиране в бюрата в страната е 28 юни 2019 година
Първият стадий на класирането ще бъде разгласен на 9 юли 2019 година, вторият стадий – на 16 юли 2019 година, а третият стадий – на 23 юли 2019 година
Днес, 17 юни, и Техническият университет - София започва приема на документи за постоянните кандидат-студентски изпити за образователната 2019/2020 година. Документи се одобряват от 17.06.2019 година до 29.06.2019 година, включително 22 юни - събота, 23 юни - неделя, и 29 юни - събота, от 8:30 до 16:00 ч. - в ТУ-София – Център по осведомителни запаси, или в районните центрове и бюра, оповестиха от университета. Документите могат да се подават и по интернет.
Конкурсните изпити са на следните дати : тест по математика -на 01.07.2019 година (понеделник) от 9:00 часа в ТУ-София, Филиал Пловдив и Инженерно-педагогически факултет-Сливен; изпит по изобразяване - на 02.07.2019 година (вторник) от 9:00 часа в ТУ-София, изпит по комбинация - на 03.07.2019 година (сряда) от 9:00 часа в ТУ-София, изпит по непознат език (немски, френски, английски) - на 03.07.2019 година (сряда) от 9:00 часа в ТУ-София, Филиал Пловдив (само британски език).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР