Започва прием на проектни предложения по подмярка 4.2.2 Инвестиции в

...
Започва прием на проектни предложения по подмярка 4.2.2 Инвестиции в
Коментари Харесай

Малки стопанства могат да кандидатстват за преработка на селскостопански продукти

Започва банкет на планови оферти по подмярка 4.2.2 " Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули по тематичната подпрограма " от мярка 4 " Инвестиции в материални активи " от Програма за развиване на селските региони за интервала 2014-2020 година, оповестиха от Министерство на земеделието, храните и горите. Ще се подкрепят напълно стопанства с стопански размер сред 6 000 и 7 999 евро.

По процедурата могат да аплайват дребни стопанства в региона на отглеждането на животни, плодове и зеленчуци или на етерично-маслени и лекарствени култури. Бюджетът на подмярката е над 3 млн. лева и е ориентиран за преправка на селскостопански артикули. Целта е да се увеличи жизнеспособността и устойчивото развиване на дребните аграрни стопанства.

Инвестициите са за материални и/или нематериални активи за основаване или рационализация на съществуващи мощности за преправка, разширение на потенциала на локалните мрежи за прибиране, приемане, предпазване, климатизиране, подбиране и пакетиране на земеделска продукция.

Проектните оферти се подават по електронен път посредством Информационната система за ръководство и наблюдаване на средствата от Европейските структурни и капиталови фондове (ИСУН 2020), на интернет адрес: -->

Кандидатите могат да задават спомагателни въпроси на електронната поща [email protected] и да получат уточнения по Условията за кандидатстване до 3 седмици преди крайния период за подаване. Проектите ще се одобряват до 17:30 часа на 23 декември 2019 година
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР