Започва премахване на апаратите, от които пътниците можеха да си

...
Започва премахване на апаратите, от които пътниците можеха да си
Коментари Харесай

Премахват апаратите за билети в градския транспорт в София

Започва унищожаване на апаратите, от които пасажерите можеха да си купят билет в градския превоз София , оповестява БГНЕС.

От Центъра за градска подвижност показват, че причина за това е внедряването на новата билет система. Тя би трябвало да стартира да действа в края на 2020 г ., когато остарялата ще бъде изключена.

" Процесът на оборудването с нови валидатори, бордови компютри, принтери за еднократни карти, камери и други е обвързван с изключване на старите си системи. Това са общо близо 13 000 разнообразни устройства. Част от остарялата система са и апаратите за продажба на еднократни карти в трамваите, които последователно се демонтират ", оповестяват от ЦГМ.

Те твърдят, че пасажерите нямат проблем с неналичието на такива апарати, които до момента е имало единствено в тролеите и трамваите, и припомнят, че сходни карти се купуват от водачите, пунктовете на ЦГМ и редица дистрибутори.

От Центъра показват, че в системата на публичния превоз на столицата се прави цялостна смяна на оборудването и 4G съгласуваност като част от двугодишния развой на внедряване на новата билет система. Тя ще разреши напълно друг метод на работата и повече улеснения за пасажерите - от метода на закупуване на обединен документ за пътешестване за всички типове превоз до цялостен разбор на натовареността на превоза. Същевременно всеки от над 600-те броя оборудвани транспортни средства има внедрено видеонаблюдение. Вече са инсталирани и валидатори в тестови интервал.

След като новата билет система проработи, пасажерите ще могат да си купуват билет посредством банкова карта, сложена непосредствено върху валидатора. Запазва се и опцията за закупуване на място на превалидиран еднократен билет, закупуване на билет от лидера на транспортното средство; дозареждане на съществуваща карта /пластика/ в съществуваща и новоизградена комерсиална мрежа; потребление на мобилен телефон за закупуване и валидиране на транспортни документи; зареждане на транспортни документи върху карта през уеб портал, както и зареждане на карти през автомати за продажба на транспортни документи отвън транспортните средства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР