Започва полицейска операция на територията на цялата страна, насочена към

...
Започва полицейска операция на територията на цялата страна, насочена към
Коментари Харесай

„Пътна полиция“ със засилен контрол през уикендите

Започва полицейска интервенция на територията на цялата страна, ориентирана към надзор на водачите. Акцентът ще е през почивните дни и пиковите часове, разгласи на брифинг инсп. Николай Крушарски от „ Пътна полиция “ към Столична дирекция на вътрешните работи.

„ Контролът ще бъде точно там, защото придвижването е натоварено през почивните дни. През часовете, в които се чака трафикът да е максимален, ще разположим спомагателни екипи, които да наблюдават за превишена скорост, приложимост на алкохол, наркотични субстанции “, изясни той.
Столична дирекция на вътрешните работи: Без груби нарушавания на публичния ред на вчерашните митинги в София Няма арестувани лица
Извън часовете на засилен трафик по огромните пътища, контролът ще бъде ориентиран към водачите на моторни транспортни средства в курортите по Черноморието, още веднъж поради засилената приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Контролът ще е засилен и за водачите на ТИР-ове.

„ Имаме право да ги направляваме с техническите средства за алкохол. Превишената скорост е една от главните аргументи за ПТП. Масово инспекциите ще бъдат в часовете, в които се чака натоварен трафик”, означи Крушарски.

Той напомни и санкциите. „ За приложимост на алкохол и наркотични субстанции могат да стартират от 500 и да стигат до 1 000 лева Говорим за алкохол с отнемане от шофьорска брошура от половин до една година според от концентрацията, с която е открит лидерът. Когато се откри приложимост на наркотично вещество, се образува досъдебно произвеждане и съдът се произнася по наказванията ", добави той.

Акцията ще продължи през цялото лято, само че през уикендите инспекциите ще бъдат засилени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР