Започва поетапно редуциране на уличното осветление по главните улици и

...
Започва поетапно редуциране на уличното осветление по главните улици и
Коментари Харесай

И в Ловеч пестят от улично осветление

Започва поетапно съкращаване на уличното осветяване по основните улици и в центъра на Ловеч поради високите цени на тока, осведомят от Общината. Лампите ще работят на шахматен принцип, през една.

Режимът ще засегне и специфичното нощно осветяване на Покрития мост, Ловешката цитадела и на паметника на Васил Левски. Тези осветителни тела ще бъдат измежду първите загасени.

Въвеждането на режима ще стартира от булевардите " България ", " Мизия ", " Освобождение ", улиците " Цачо Шишков ", " Търговска " " Васил Левски ", " Осъмска ", " Крайречна " и други
 Все повече градове гасят лампите
Все повече градове гасят лампите

Над 2 пъти е нарастването на сметките за улично осветяване на 4-те най-големи града в страната

Няма да бъдат наранени регионите с енергоспестяващо осветяване, кръстовищата и пешеходните пътеки. Без смяна остава осветеността на всички останали улици и в кварталите на Ловеч, в това число на алеята " Баш кладенец ".

Няма да има смяна в режима на осветяване в останалите обитаеми места в общината.
 Протест в Козлодуй поради режима на уличното осветяване
Протест в Козлодуй поради режима на уличното осветяване

Местната власт реши то да не работи сред 18 и 22 ч.

Очакваната спестовност е в границите на 12%.

По думи на кмета на Ловеч Корнелия Маринова ограниченията се постановат, с цел да се понижи отрицателното финансово отражение от високите цени. Те ще се ползват до преодоляването на рецесията с цената на електричеството, до изясняването на размера на обезщетенията за общините и до момента в който не бъде признат общинският бюджет за новата година.

Анализ демонстрира увеличение на цената за осветяване с 2.1 пъти, като за декември 2020 година е платено 26 487 лв., а за декември 2021 - 55 421 лв.. За този интервал количеството на изразходваната електрическа енергия за общински здания и оборудване е намаляло с 12%, а разноските са се нараснали с 48 % .
 Столичният регион „ Изгрев” – пред режим на уличното осветяване
Столичният регион „ Изгрев ” – пред режим на уличното осветяване

Кметът чака всеки миг писма-инструкции от Столична община
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР