Започва пети опит за продажбата чрез частен съдебен изпълнител на

...
Започва пети опит за продажбата чрез частен съдебен изпълнител на
Коментари Харесай

За пети път продават емблематична за София сграда

Започва пети опит за продажбата посредством частен правосъден реализатор на знаковата столична зала „ Универсиада “. Причината – след банкрута на КТБ заемът от над 70 млн. лева, изтеглен от притежателя за постройката, не е обслужван.

През 2016 година никой в правосъдната зала не е показал интерес към спортната зала. Тогава експерт я е оцени на 18.5 млн. лева " Получавали сме позвънявания от рода: " Може ли да се събори постройката и да се построи жилищен блок? ". Това няма по какъв начин да се случи, защото градоустройственият проект на София, парцелът е предопределен за спорт и развлечения ", споделя частният правосъден реализатор Стоян Якимов, представен от bTV.

Зала " Универсиада " е издигната през 1961 година В нея са посрещани доста непознати държавни ръководители, семейства, надпревари и концерти. В края на 80-те години има и изложби.

" Имах среща с кмета на регион " Слатина " по отношение на продажбата на парцел, защото той съобщи, че тази зала е публично богатство и той самият прояви интерес по какъв начин тя да бъде купена от Столична община, тъй че служи на жителите на София. Но на този стадий няма някакво развиване ". Търгът за наддаването на постройката е на 19 декември, а делото за изгонването на банкера Цветан Василев, отпуснал заема, чака решението на Апелативния съд на Белград.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР