Започва оценка на щетите от преминалата вчера буря с проливен

...
Започва оценка на щетите от преминалата вчера буря с проливен
Коментари Харесай

Остава в сила бедственото положение в Бяла Слатина и Плевен

Започва оценка на вредите от миналата през вчерашния ден стихия с пороен дъжд и градушка в община Бяла Слатина, оповестиха от общината. На формалната интернет страница на общината са оповестени и телефони за подаване на сигнали за нанесени провали.

 
Вчера поради сериозните провали в общинския център и прилежащи села бе оповестено бедствено състояние със заповед на кмета на общината. Ураганният вятър, съпроводен от пороен дъжд и градушка, е изкоренил дървета, съборил електрически стълбове, отнесени са покриви на къщи и публични здания.  
Гривица, Плевен
Публикувахте от в 15 май 2018 година Градушката е унищожила зеленчукови, овощни и лозови насаждения в града и селата, има доста изпочупени прозорци, покриви и повредени коли. Няма потърпевши хора.
 
Днес продължава работата по премахване на следствията от стихията и възобновяване на отчасти прекъснатото електрозахранване.

 
Много материални вреди - такава е обстановката в област Плевен след естествената буря през вчерашния ден, заяви регионалният шеф Мирослав Петров, представен от Българска телеграфна агенция.
 
Над 130 са сигналите за паднали дървета, затиснати коли и разрушени покривни структури на територията на област Плевен, на които са реагирали полиция и пожарна към този миг. Обявено беше отчасти бедствено състояние в Плевен и още три села - Гривица, Ясен и Опанец. Заради изкоренени дървета и счупени клони краткотрайно непристъпен бе пътят Искър - Долни Дъбник, който към този момент е отворен за придвижване, посочи регионалният шеф. Мобилни екипи и сега работят в най-тежко засегнатите от естествената буря обитаеми места.

 
Ураганният вятър и градушката, разразили се в Плевен и на територията на региона, са провокирали доста материални вреди. Веднага след естественото злополучие регионалният шеф е обходил обитаемоте места, които съгласно сателитните фотоси са наранени от стихията. Той е бил в контакт с кметовете и институциите, с цел да се реализира добра съгласуваност и да се реагира оптимално бързо на подаваните сигнали.
 
Областният шеф разясни, че при тежката обстановка няма бедстващи хора. Тепърва следва разказване на вредите.
 
Бурята мина през вчерашния ден следобяд и през обитаеми места в общините Криводол, Враца и Борован. От градушката и мощния вятър са нанесени вреди, само че няма потърпевши или бедстващи хора.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР