Започва още една седмица, в която говорителите на партиите ще

...
Започва още една седмица, в която говорителите на партиите ще
Коментари Харесай

Трифонов: Говорителите на партиите ще вият на умряло за партийната субсидия

" Започва още една седмица, в която представителите на партиите ще вият на умряло за партийната дотация от 1 лев ". Това написа в своята Фейсбук страница Слави Трифонов във връзка необятно дискутираната тематика за размера на партийните дотации у нас.

" Драгомир Стойнев, Румен Гечев и Крум Зарков от Българска социалистическа партия отново ще вият, че 1 лев дотация е „ разстрел на демокрацията “, след който „ партиите ще изчезнат “. Ако Българска социалистическа партия в действителност са толкоз загрижени за демокрацията, да бяха взели участие в референдума, като пропагандират против предлагането за 1 лев дотация. Ама не участваха. Явно са очаквали, че референдумът е нещо, което ще го намажем с ракия и ще мине.

В подтекста на днешното виене на умряло е извънредно значимо да напомним, че нито една от огромните партии не се записва в ЦИК, с цел да взе участие в акцията за референдума през 2016 година Нямаше ГЕРБ, нямаше Движение за права и свободи, нямаше Вътрешна македонска революционна организация, нямаше НФСБ, нямаше АТАКА, нямаше ВОЛЯ, нямаше и Българска социалистическа партия. Тогава на Българска социалистическа партия не им е пукало, че 1 лев дотация ще унищожи демокрацията, както настояват в този момент.  Ами, откакто сами потвърждавате, че не ви пука за демокрацията – изчезнете! Наистина изчезнете!

Или пък просто приемете обстоятелството – директната народна власт ще ви отнеме доста – цели 12,23 лева от дотацията.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи отново ще вие най-вече, че с 1 лев дотация партиите ще станат подвластни от икономическите субекти. Той дори стартира виенето още през вчерашния ден по БНР.  Интересно ми е да попитам – при 13,23 лева Движение за права и свободи грам ли не е подвластна от икономическия индивид, притежател на ТЕЦ-Варна и пристанище „ Езерово “?

Всъщност Йордан Цонев неуместно се пробва да заблуди, че големият проблем с политическата корупция и черните каси на партиите се лекува със дотация от 13,23 лева на глас.  Нима кражбата на дотации е спряла другите обири – от търговия с въздействие, от приемане на лобистки закони, от разпределяне на публични поръчки? Отговорът е явен на всички ", уверен е Слави.

" Ако няма дотация от 13,23 лева, Движение за права и свободи предлага опция напук – да излекува заболяването „ Политическа корупция “,  като се одобри от всички, че тя към този момент не е болест за лечение. И предлага това да стане по „ американски модел “, който изобщо не е американският. Явно Движение за права и свободи са разкрили нова Америка – не тая на Колумб.

Тезата, че с 1 лев дотация партиите ще станат подвластни от предприемачите, от дълго време я развива и самият финансов министър Владислав Горанов.  И отново ми е забавно да попитам – 13,23 лева дотация избавиха ли финансовия министър от това да живее безплатно в тузарски апартамент на предприемач? И в действителност – какви зависимости го избавят да е още министър, макар осъщественото закононарушение по надписването на партийните дотации?

Тази седмица отново ще вият и от ГЕРБ –  как дотацията от 1 лев не е добра концепция,  но извършват волята на народа. Истината е, че на ГЕРБ изобщо не им пука за волята на народа. Ако не бяхме осветили надписването на партийните субсидии с милиони левове, тематиката за едното левче дотация изобщо нямаше да е на дневен ред. Но стана – на 942-ия ден от референдума.

Тази седмица по тематиката за партийните дотации отново ще вият на умряло и придворните политолози, социолози, публицисти.  Политолозите към този момент се събраха и отново се подписаха под общо писмо какъв брой е рискова дотацията от 1 лев. Ще рече човек, че са обезпокоени от думите на Борисов, че при 1 лев дотация партиите няма да има с какво да заплащат на политолозите.
Между другото, с изненада открих, че ръководител на българската секция на организацията „ Прозрачност без граници “, подписала се във въпросното писмо, е някогашният член на Българска комунистическа партия и някогашният учител по „ Научен комунизъм “ – другарят Огнян Минчев. И тая организация тука сме си я създали „ по нашенски “ – чиста „ българска работа “. А както написа Иван Хаджийски, българската работа – „ това е работа недомислена или недомислена, зле стартирана, без управление или нескопосно ръководена... ".

Дали и горките български медии не са обезпокоени от орязването на дотацията, откакто стана ясно, че най-голямото перо от нея е отивало по посока медии?

„ От цялото това понижаване (на партийната субсидия) най-вече ще се обиден медиите – дори се притеснявам да не ви понижат заплатата поради това “. Наглото изявление е от предходната седмица – направи го Хамид Хамид от Движение за права и свободи пред сътрудника Антон Хекимян. Разбира се, журналистическата колегия не намира проблем в тия думи и по тази причина няма никаква позиция. Но пък намира време да ви изясни какъв брой е рисков „ популизмът “ на „ гологлавия шоумен “ и „ гологлавия лешояд “.

Всъщност, към този момент имам ново обичано изявление, направено по мой адрес . В предаване на близката до властта телевизия „ Европа “, Георги Коритаров и гостите му са дали оценка какъв брой е елементарен народът, подкрепил референдума. Според самия Коритаров, на референдума са дали своят вот голямо количество невежи, поддали се на шоупопулизма на един ефирен аятолах. Телевизионният аятолах съм аз. Не си заслужава да разясня обстойно Коритаров, тъй като през годините той загуби доста по-ценни неща от дребната си масичка. И няма по какъв начин да е иначе – към този момент не води от „ пещерата, която прави свободата “.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР