Започва още един слънчев ден. В източните райони и Горнотракийската

...
Започва още един слънчев ден. В източните райони и Горнотракийската
Коментари Харесай

Времето: Летни температури

Започва още един безоблачен ден. В източните региони и Горнотракийската равнина преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. Временни ще се заоблачава над Западна България, само че единствено на обособени места, след обяд в планинските региони ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 25-30 градуса, малко по-ниски по Черноморието.

В планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там основно в Рило-Родопската област ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 19, на 2000 метра - към 12 градуса.

По Черноморието ще има ниска облачност или мъгла, които към обяд ще се разсеят и ще изгрее слънце. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максималните температури ще са 16-21 градуса, на морската вода - 16-18 градуса.

Продължителността на деня е 14, 10 ч.

Атмосферното налягане ще бъде близо до междинното за месеца.

В петък ще се задържи най-вече слънчево и в по-голямата част от страната без превалявания. Преди обяд в източните региони ще има ниска слоеста облачност или мъгла. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, забележителна над планинските региони в Западна България. На обособени места там ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът ще остане от изток-югоизток, слаб до сдържан. Температурите в източните региони ще се задържат по-ниски, само че в останалата част от страната дневните ще доближават 26-31 градуса.

През почивните дни и доникъде на идната седмица въздушната маса ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и през първия ден единствено на обособени места в западната половина от страната, а през идващите дни на доста места из цялата страната ще има краткотрайни, в обособени региони интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Възможни са градушки. В края на тази и при започване на идната седмица вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили. Температурите ще се намаляват и в сряда преобладаващите оптимални ще бъдат сред 19 и 24 градуса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР