Започва осъществяването на 84 проекта за внедряване на нововъведения в

...
Започва осъществяването на 84 проекта за внедряване на нововъведения в
Коментари Харесай

Машина за баница, умни кораби и още над 80 начинания ще бъдат финансирани с 40 млн. лв.

Започва реализирането на 84 плана за внедряване на нововъведения в производството на български предприятия на обща стойност 40 млн. лева или приблизително по към 500 хиляди лева на план.

Днес зам.-министърът на стопанската система Александър Манолев връчи договорите на спечелилите претенденти по процедурата " Разработване на продуктови и индустриални нововъведения " по оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност ", заяви пресцентърът на Министерството на стопанската система.

Общо в процедурата са били подадени 360 планови оферти за общо 152 млн. лева, което значи, че финансиране е получило всяко четвърто. Сред утвърдените планове са машина за произвеждане на домашна баница, резервоар за разделно събиране на боклуци, система за следене на витални параметри по време на сън, " умни " кораби, козметичен артикул за лице с биополимер, цифрова фабрика за гении, система за автоматизирано сигнализиране на нередности в градска среда и други.

" Гъвкавост, експедитивност, резистентност са едни от най-ценните качества, които един бизнес би трябвало да има, с цел да отговори на провокациите на днешния ден ", разяснява зам.-министърът.

Към 1 юни 2018 година по оперативната стратегия са изплатени над 700 млн. лева и са подписани 1850 контракта на обща стойност от 1.7 милиарда лева сочат данните на Министерството на стопанската система.

Цел на процедурата е нарастване на каузи на предприятията, които създават и популяризират продуктови и индустриални нововъведения, както и повишение на иновационния потенциал на предприятията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР