Започва общонационална проверка на пешеходните пътеки в страната, това обяви

...
Започва общонационална проверка на пешеходните пътеки в страната, това обяви
Коментари Харесай

Проверяват всички пешеходни пътеки в страната

Започва общонационална инспекция на пешеходните пътеки в страната, това разгласи основният прокурор Сотир Цацаров на брифинг в Министерство на вътрешните работи. Цацаров сподели още, че инспекцията е разпоредена от Прокуратурата и ще бъде предоставена на органите на Министерство на вътрешните работи и районното министертсво. Повод за акцията са зачестилите катастрофи на пешеходни пътеки. Тя би трябвало да приключи в края на февруари 2018 година

4038 са починалите за последните 11 месеца, заяви вътрешният министър Валентин Радев. Той сподели, че случаите стават доста по-често в обитаемоте места, в сравнение с отвън тях, а в седалата приключват два пъти повече с съдбовен край, в сравнение с в градовете.
Валентин Радев - министър на вътрешните работи: 20 жертви преди Нова година, за 10 дни 20 жертви и 230 тежко ранени, ето това не желаеме да се случва.Сотир Цацаров, гл. прокурор на България: " Целта на инспекцията е да се регистрира и ревизира за всяка пешеходна пътека дали е на разположение сходство на типа на материалите за пътна маркировка с нормативните условия, изпълнени ли са нормативните критерии за местоположението на пешеходните пътеки. "

Николай Нанков - министър на районното развиване: " Имаме десетки стотици случаи, които ще установяваме на база на инспекцията, разпореден от Прокуратурата на пешеходни пътеки с износена маркировка, погрешно сложени, защото има условия за видимостта до пешеходната пътека да е най-малко 30 метра.
Властите допълниха, че цветните и изрисувани пешеходни пътеки са противозаконни.

 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР