Започва обществено обсъждане за обявяването на Комплекс Калиакра“ и за

...
Започва обществено обсъждане за обявяването на Комплекс Калиакра“ и за
Коментари Харесай

Започва обществено обсъждане за обявяването на „Комплекс Калиакра“ и за промени в още три защитени зони

Започва публично разискване за оповестяването на „ Комплекс Калиакра “ и за промени в още три предпазени зони. На интернет страница на Министерство на околната среда и водите през днешния ден са оповестени проектозаповедите за оповестяване на предпазена зона „ Комплекс Калиакра “ и за изменение и допълнение на заповедите, с които са оповестени предпазените зони „ Калиакра “, “Белите скали “ и „ Било “, оповестяват от Министерството на околната среда и водите.

Според наредбите на член 12, алинея 1 от Закона за биологичното многообразие (ЗБР) е направен план на заповед за оповестяване на предпазена зона за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна BG0000573 „ Комплекс Калиакра ”. Защитената зона е ситуирана в землищата на с. Тюленово, община Шабла, област Добрич, с. Камен бряг, с. Свети Никола, с. Българево, Каварна, с. Божурец, с. Топола,  община Каварна, област Добрич и Балчик, община Балчик, област Добрич.

В сходство с условията на Закон за биологичното разнообразие са оповестени за публично разискване и плановете на заповедите за изменение и допълнение за предпазените зони BG0002051 „ Калиакра ”, BG0002097 „ Белите скали “ и BG0002115 „ Било ” за запазване на дивите птици.

Пълният текст на всяка от проектозаповедите и съпътстващата ги информация са публикувани тук и са разполагаем в административната постройка на Регионалната ревизия по околната среда и водите във Варна (ул. „ Ян Палах “, № 4).

В едномесечен период заинтригуваните лица могат да показват на министъра на околната среда и водите стимулирани писмени мнения, възражения и оферти по посочените режими в плановете на заповедите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР