Започва обществено обсъждане за обявяването на две нови защитени зони

...
Започва обществено обсъждане за обявяването на две нови защитени зони
Коментари Харесай

Започва обществено обсъждане за обявяването на две нови защитени зони в района на Рила планина

Започва публично разискване за оповестяването на две нови предпазени зони в региона на Рила планина. На интернет страницата на Министерство на околната среда и водите през днешния ден са оповестени проектозаповедите за оповестяване на две предпазени зони от екологична мрежа „ Натура 2000 “, които обгръщат ниските елементи на Рила.

Едната зона е „ Рила буфер” и е избрана за запазване на дивите птици, а другата – „ Ниска Рила”, избрана за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна.

"Опознай природата, с цел да я обикнеш ": Разширяване на знанията за ръководство на мрежата Натура 2000 в България

Защитените зони попадат в териториалния обсег на: община Благоевград, община Белица, община Разлог, община Симитли, община Якоруда (област Благоевград); община Бобошево, община Дупница, община Рила, община Сапарева баня (област Кюстендил); община Белово, община Велинград (област Пазарджик); община Долна баня, община Костенец, община Самоков (Софийска област).

Проектозаповедите са направени според наредбите на член 12, алинея 1 от Закона за биологичното многообразие и в сходство със законовите разпореждания цялостният текст на всяка от тях и съпътстващата ги информация са оповестени тук и са разполагаем в административните здания на Регионалните инспекции по околната среда и водите в Благоевград, Перник, София и Пазарджик.

В едномесечен период заинтригуваните лица могат да показват на министъра на околната среда и водите стимулирани писмени мнения, възражения и оферти по посочените режими в плановете на заповедите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР