Започва обсъждането на седмия пакет от санкции срещу Русия, включително

...
Започва обсъждането на седмия пакет от санкции срещу Русия, включително
Коментари Харесай

Започва обсъждането на седмия пакет от санкции срещу Русия, включително отказ от шенгенски визи

Започва разискването на седмия пакет от наказания против Русия, в това число отвод от шенгенски визи за руснаците.

Това разгласи представителят на немското държавно управление Щефен Хебестрайт.

Той изясни, че проектът е бил показан на Европейски Съюз от няколко страни и по този начин е бил включен в дневния ред. От думите му стана ясно, че Европейски Съюз разисква наличието на седмия пакет от наказания против Русия, в това число въпроса за преустановяване на издаването на шенгенски визи.

" Сега немското държавно управление ще би трябвало да организира полемики по него сред членовете на кабинета и в границите на Европейски Съюз. Тези разисквания не са завършили, тъй че не мога да оповестя за междинните резултати ", съобщи Хебейстрайт, представен от ТАСС.

По-рано през днешния ден шведският министър по въпросите на интеграцията и миграцията Андерс Игман заяви за опцията да се приключи издаването на шенгенски визи за руснаци. Според Игман националното решение за заледяване на визите зависи от развиването на полемиката в границите на съюза.

Вчера министър председателят на Естония Кая Калас призова да се спре издаването на туристически визи за руснаци, като тя бе подкрепена от министър-председателя на Финландия Сана Марин, съобщи оффню.бг.

След това Европейската комисия изясни, че към този момент не става дума за цялостна възбрана за издаване на визи на руснаци и макар че страните от Европейски Съюз могат да понижат или да спрат издаването на дълготрайни визи и позволения за престояване по своя самодейност, постоянно ще останат категории хора, на които би трябвало да се издават визи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР