Започва обновяването на зоната около храм Св. Александър Невски“ и

...
Започва обновяването на зоната около храм Св. Александър Невски“ и
Коментари Харесай

Започва ремонт около храм Св. Александър Невски, площадът става пешеходна зона

Започва обновяването на зоната към храм „ Св. Александър Невски “ и двете знакови централни градски градини – „ Кристал “ и „ Св. Климент Охридски “ от понеделник.  

Задачата ни е да възобновим знаковите пространства, да запазим духа на София и да освободим повече зони за пешеходците, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

Около храм-паметника „ Св. Александър Невски “ ще обновяват тротоарните настилки и осветлението, ще се построява и художествено осветяване на храма „ Света София “ и ул. “Московска “. Зоната към централния вход на „ Св. Ал. Невски “ става пешеходна зона, освобождават се и част от паркоместата. 

Проектът включва възобновяване на тротоарите, осветлението и настилките по ул. „ Оборище “ от бул. „ Васил Левски “ до ул. „ Г. С. Раковски “; ул. „ Париж “ от бул. „ Цар Освободител “ до ул. „ Московска “; ул. „ Дунав “ сред ул. „ Московска “ и пл. „ Александър Невски “ и сектори от ул. ул. „ 15-ти ноември “ и ул. „ 11 август “.

Ще се ремонтира площадът към паметника на Васил Левски и бул. „ Васил Левски “ от паметника на Апостола до Ректората. 

В цялата зона всички контейнери ще бъдат подземни. Предвижда се и създаване на 3 станции за зареждане за електрически автомобили, както и на пет публични тоалетни.

В контракта с изпълнителя за тази зона - ПСТ Груп, сме заложили съществени условия и наказания за качество на работа и съблюдаване на периоди по контракт. Задържаме на изпълнителя банкова гаранция от 536 664 лева След Акт 15 освобождаваме половината от сумата, а другата задържаме до приключване на 5 годишната гаранция на обекта. При неспазване на периода на изпълнителя се постанова наказателна клауза от 178 888 лева за всеки отложен ден. При некачествено осъществяване плануванаъа по контракт глоба е 894 440 лева, изясни Фандъкова. 

Проектът се финансира по оперативна стратегия „ Региони в напредък “ от 19,1 млн. лева и съфинансираме с 2,2 млн. от бюджета на София.

Цялото възобновяване на зоната би трябвало да приключи през 2019 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР