Започва обновяванетo на центъра на столицата - в пространствата около

...
Започва обновяванетo на центъра на столицата - в пространствата около
Коментари Харесай

Още ремонти и тапи в София

Започва обновяванетo на центъра на столицата - в пространствата към храм-паметника "Александър Невски ", улица "Московска " и градинката "Кристал ". Ремонтите ще са повече от 20 милиона лв..

Ремонтът ще се организира на няколко стадия, с цел да няма усложнения с трафика. Въпреки това, от Столична община предизвестяват, че най-вероятно тапи ще има, поради което приканват за самообладание.

На столичния бул. „ Васил Левски” ремонтът ще се прави на няколко стадия. В правата от Попа до Ректората първо ще се ремонтира дясното платно в посока към Софийския университет „ Св. Климент Охридски”.

В градинката „ Кристал” ще бъдат подновявани осветлението, пейките, настилките и тротоарите.

„ По последни данни от 1985 година не е юридически повсеместен ремонт на бул. „ Васил Левски”. Около месец ще продължи цялостната работа като поетапно се работи в двете платна. Около две седмици ще бъде затворено платното в посока Софийския университет, като придвижването ще се реализира в другото платно. За цялостното преасфалтиране ще са нужни два дни, като най-вероятно това ще стане през някои от почивните дни”, изясни за „ Здравей, България” Евгени Крусев, зам.-кмет по превоза в Столична община и прикани жителите да употребяват различни направления.

Продължава ремонтът на кръстовището на бул. „ България “ и „ Ив. Евстатиев Гешов “, където се подменят релсите на трамвай №7. За времето на ремонта той е заместен от рейс. Маршрутът на линията е от Националния исторически музей през квартал „ Борово “, по бул. „ България “ до Петте кьошета.

Зелена зона се разраства в София от 1 ноември

Фандъкова: Никой няма да маха пазара на "Славейков "

Пуснаха за придвижване кръстовището на „ Граф Игнатиев “ и „ Денкоглу “. Мярката е краткотрайна и е за да се облекчи трафика в региона.

Кръстовището е изпълнено на бетон, а на идващ стадий ще бъде положена и асфалтова настилка.

Започна ремонтът и на кръстовището на ул. „ Граф Игнатиев “ и бул. „ Васил Левски “.

В същото време периметърът на ремонта на ул. „ Солунска “ се усили от бул. „ Витоша “ до „ Граф Игнатиев “. До момента беше затворен сектора до ул. „ Ангел Кънчев “. В момента тече слагането на оградите, като се понижава и тротоарното пространство.

До края на месеца е затворено за придвижване и кръстовището на улиците „ 6-ти септември “ и „ Граф Игнатиев “. Променена е посоката на придвижване на транспортни средства по ул. „ 6-ти септември”, където придвижването става в двете посоки в сектора от ул. „ Хан Крум “ до ул. „ Граф Игнатиев”.

Закрити са местата за почасово платено паркиране и местата в режим на платено паркиране „ длъжностен абонамент” по ул. „ 6-ти септември” от ул. „ Ген. Паренсов” до ул. „ Граф Игнатиев”.

Табелите, които оповестяват за новото ограничаване са сложени прекомерно ниско и съставляват заплаха за пешеходците.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР