Започва новата кампания на Европейската комисия за подаване на заявления

...
Започва новата кампания на Европейската комисия за подаване на заявления
Коментари Харесай

Още 20 хиляди младежи ще могат да пътуват безплатно по инициативата Опознай ЕС

Започва новата акция на Европейската комисия за подаване на заявки за самодейността DiscoverEU ( "Опознай Европейски Съюз "), която ще разреши на 20 000 младежи да пътуват гратис в Европа.

Кандидатите би трябвало да са родени сред 2 юли 2000 година (включително) и 1 юли 2001 година (включително) и да бъдат подготвени да пътуват сред 1 август 2019 година и 31 януари 2020 година за най-много 30 дни. Заинтересованите младежи ще би трябвало да аплайват през Европейския юношески портал. Кандидатурите ще бъдат прегледани от специфична комисия, която ще избере спечелилите. Кандидатите ще бъдат известени за резултатите от подбора през юни 2019 година

След една доста сполучливата първа година на самодейността новата акция слага акцент върху просветителното измерение на плана. Участниците ще получат информация и препоръки за това какво да посетят в Европа. Ако желаят, те могат също по този начин да получат и дневник за пътуването, с цел да могат да записват своите усещания. По време на пътуването младежите също по този начин ще имат опция да вземат участие в проведени мероприятия и да поддържат връзка между тях.

Успоредно с това Комисията се стреми да трансформира DiscoverEU в по-приобщаваща и налична за всички самодейност, като в допълнение улеснява потреблението на системата за подаване на заявки, предлага препоръки за понижаване на разноските за пътешестване, както и като взема под внимание, доколкото е допустимо, потребностите на младежите с увреждания, тъй че те също да могат да пътуват.

Досега с помощта на DiscoverEU към 30 000 младежи получиха опция да пътуват в Европа, с цел да опознаят богатото културно завещание на континента, да се срещнат с други хора, да се допрян до непознатите култури и да усетят духа, което сплотява Европа.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР