Започва нова специализирана операция на „Пътна полиция“ заради ръст на

...
Започва нова специализирана операция на „Пътна полиция“ заради ръст на
Коментари Харесай

Спецакция на полицията срещу пияните шофьори на тежкотоварни камиони

Започва нова профилирана интервенция на „ Пътна полиция “ поради растеж на зачестилите случаи на водачи използвали алкохол и наркотични субстанции зад кормилото на тежкотоварни транспортни средства.

„ През последните дни и миналата седмица зачестиха случаите на водачи използвали алкохол на товарни коли и то тежкотоварни такива, в това число и непознати водачи, директно преминаващи през страната, което за нас е неприемливо “, сподели основен контрольор Лъчезар Близнаков от „ Пътна полиция “.

Започват всеобщи инспекции за приложимост на алкохол от водачите на товарни коли, като задачата е да не се позволява придвижването на такива водачи.

„ Санкциите са съществени за водачите на моторни транспортни средства знаете, че до 1,2 на 1000 приложимост на алкохол се санкционира с отнемане до 1 година от правоуправление и 1000лв. санкция. Над 1,2 се образува досъдебно произвеждане, отнемане от независимост и така нататък Само за миналата полицейска интервенция в границите на 4 дни сме открили 200 случаи на водачи използвали алкохол и наркотични субстанции “, добавя Близнаков.

От Министерство на вътрешните работи настояват, че си правят работата в вярната посока, тъй като на фона на множеството установени случаи на приложимост на неразрешени вещества, в това време произшествията с пияни и дрогирани водачи са намалели.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР