Започва нова широкообхватна акция на Пътна полиция в страната, която

...
Започва нова широкообхватна акция на Пътна полиция в страната, която
Коментари Харесай

Започва нова акция на Пътна полиция, за какво да внимават шофьорите

Започва нова широкообхватна акция на Пътна полиция в страната, която ще продължи до 2 септември, оповестиха на брифинг от Министерство на вътрешните работи.

Дирекциите на Министерство на вътрешните работи в София, Варна, Бургас, Стара Загора и Сливен ще засилят контрола върху дребните обитаеми места, като внимание ще се обърне на водачите, които не съблюдават преимущество и на пешеходците, които пресичат пътното платно погрешно.

Ще се реализира надзор на водачи шофиращи след приложимост на алкохол и опиати. Освен това ще се следи и за скоростта по пътищата, като над 200 механически средства ще бъдат употребявани от чиновниците на Пътна полиция.

Акцията ще включва още и надзор на мотористите, като те ще бъдат проверявани за дееспособност, алкохол и опиати. От Пътна полицията означават, че тази интервенция е продължение на завършилата друга акция преди два дни. Това било належащо, защото придвижването по пътните артерии продължава да е засилено.

По време на извършената предходната седмица акция, от 23 до 26 август, са били тествани над 32 хиляди водачи на МПС и са открити 18 326 нарушавания. Издадени са били 13 629 електронни фиша. При акцията са били открити 116 водачи на МПС карали с под 1,2 промила алкохол, 92-ма с над 1,2 промила, а 101 са използвали опиати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР