Започва нова инициатива на неправителствената организация Спаси София за освобождаване

...
Започва нова инициатива на неправителствената организация Спаси София за освобождаване
Коментари Харесай

Искат освобождаване на тротоарите в София от паркираните коли

Започва нова самодейност на неправителствената организация " Спаси София " за освобождение на софийските тротоари от паркирани коли. Първоначалният фокус ще бъде върху институции със служебни абонаменти. Първото импортирано предложение е за унищожаване на паркоместата пред Столичната община.

От " Спаси София " считат, че служебните абонаменти, ситуирани върху тротоарите на столицата, употребени от редица държавни и общински институции, би трябвало неотложно да бъдат отстранени. " По този метод, ще бъде показано почитание към най-уязвимите, ще се стимулират хората да изберат по-екологични форми на градска подвижност и ще се даде принос за това София да наподобява по-малко като ориенталска паланка”, декларира Андрей Зографски от организацията.

Тротоарите са част от пътната инфраструктура, предопределена единствено и само за пешеходците. Те би трябвало да подсигуряват безвредното и комфортно напредване на всички в градската среда и по тази причина би трябвало да са проходими, задоволително необятни, без трудности и да имат равна и качествена настилка. " Това е теорията, от която софийската процедура съществено се разграничава. За страдание, огромна част от тротоарите дори в центъра на София не дават отговор на нито един от изброените параметри”, установяват представителите на организацията.

Един от сериозните проблеми, които способстват за това София да е столицата в Европейския съюз с най-лоши тротоари, е разрешеното и регламентирано паркиране върху тях. Те постоянно са окупирани от голям брой безредно паркирани коли, които доста стесняват наличното пространство и принуждават пешеходците да " лавират” сред тях или да се движат по пътното платно.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР