Започва нова акция на пътя, за какво ще следят униформените?

...
Започва нова акция на пътя, за какво ще следят униформените?
Коментари Харесай

Започва нова акция на пътя, за какво ще следят униформените


Започва нова акция на пътя, защо ще наблюдават униформените? От 1 септември започва нова акция на пътя, ръководена от Министерство на вътрешните работи взаимно с АПИ и Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “, това оповестиха на брифинг от Министерство на вътрешните работи.
Акцията е ориентирана най-вече към
товарните коли. По метода на широкообхватния надзор ще бъдат спирани товарни коли и ще бъдат проверявани от трите институции. Ще бъдат проверявани дали имат постоянни документи, техническа редовност на транспортните средства, както и дали са претрупани колите и дали е вярно разпределен товарът.
От началото на годината има над 19 000
нарушавания, провокирани от водачи на товарни коли.

През последните месеци има усложнена пътно-транспортна конюнктура, има огромен брой катастрофи по тази причина всички институции сме се обединили, че контролът е един от методите, по който могат да бъдат лимитирани тези катастрофи. Това сподели Бойко Рановски, началник на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “.
Около 10% от произшествията годишно
са породени от водачи на товарни коли и рейсове. Броят на жертвите е към 12-13% в резултат на тези катастрофи, изясни още той. Рановски сподели още, че ДАИ са опреквани, че работят единствено в светлата част на денонощието. Той изрази вяра, че ще може скоро това да се промени.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР