Започва най-голямото учение на НАТО от десетилетия насам, в което

...
Започва най-голямото учение на НАТО от десетилетия насам, в което
Коментари Харесай

Ген.Събев: Най-голямото учение има за цел да покаже, че НАТО е способно да брани света

Започва най-голямото обучение на НАТО от десетилетия насам, в което ще взе участие и България. Според първия боен представител на страната ни в Алианса ген. Съби Събев учението е значимо, тъй като ще отработи районните проекти, които бяха признати предходната година в Организацията, заяви Нова ТВ.

„ Най-вече ще се оттренира въпросът за прехвърлянето на войски и техника от Северна Америка. На 24 януари потегли един огромен десантен транспортен съд от Съединени американски щати, следва да тръгне подобен и от Канада ”, разясни ген. Събев.

Учението има извънредно защитителен темперамент, по думите на генерала. „ Сценарият демонстрира, че ще се разиграва против съперник, който е съвсем толкоз мощен, колкото Съединени американски щати - визирайки Руската федерация и нейната нападателна политика по отношение на Украйна. Учението има за цел да покаже решимостта, че НАТО е в положение да отбранява света ”, посочи той.

„ На територията на България не се плануват учения с войски. Ще се взе участие самостоятелно със симулирани учения. Наши офицери, които са в щабове на НАТО, ще се включат също. Предполагам, че идващото огромно събитие, след няколко години, ще бъде в Югоизточния район ”, заяви ген. Събев.

Очакванията му са скоро да се отблокират европомощите за Украйна. „ Да се преодолее ветото на Унгария и на републиканците в Съединени американски щати. Търсят се и други схеми за даване на помощ, само че явно Украйна няма да бъде забравена и оставена ”, безапелационен бе той.

Според него има действителна заплаха Унгария и Орбан да изгубят гласа си в Европейския съюз, тъй като няма да се търпи дълго тази съпротива, откакто има към този момент политика на Съюза и НАТО по този въпрос. „ Унгария ще би трябвало да преразгледа главно отношението си към Украйна ”, заключи генералът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР