Започва набирането на предложения за изпълнение на инвестиции по процедура

...
Започва набирането на предложения за изпълнение на инвестиции по процедура
Коментари Харесай

Започва набирането на предложения по процедура „Екологосъобразна мобилност“

Започва набирането на оферти за осъществяване на вложения по процедура „ Екологосъобразна подвижност " по Националния проект за възобновяване и резистентност. Основната ѝ цел е да се изпълнят ограничения за устойчива градска подвижност в партньорства при съществуването на разпознати проекти/приоритети в Плановете за интегрирано развиване на общините (ПИРО) и в Интегрираните териториални тактики за развиване на районите от равнище NUTS 2. Те би трябвало също да подхождат на Плановете за устойчива градска подвижност (интегрирани в ПИРО или обновени в сходство с ПИРО).

Общо 100 008 386,71 лева с Данък добавена стойност са средствата, които се отпускат за планове по процедурата. От тях 96 959 433,31 лева се финансират от Механизма за възобновяване и резистентност, а останалите 3 048 953,40 лева съставляват Данък добавена стойност и се финансират от държавния бюджет. Собственият принос на претендентите е в размер на 10% от допустимите разноски по предлагането за осъществяване на инвестиция с притеглен запас от разнообразни източници.

Допустими претенденти за даване на средства са 40-те градски общини от 6-те района за обмисляне от равнище NUTS 2. Това са общините Айтос, Асеновград, Ботевград, Велинград, Враца, Габрово, Горна Оряховица, Гоце Делчев, Димитровград, град Добрич, Дупница, Казанлък, Карлово, Карнобат, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Лом, Монтана, Нова Загора, Пазарджик, Панагюрище, Перник, Петрич, Пещера, Разград, Самоков, Сандански, Свиленград, Свищов, Севлиево, Силистра, Сливен, Смолян, Троян, Търговище, Харманли, Хасково, Шумен и Ямбол.

Партньори могат да бъдат както горепосочените общини, по този начин и 215-те общини, попадащи в дефиницията за селски регион, според Споразумението за партньорство 2021-2027 година, възможни в подтекста на връзките сред селските и градските региони и функционалните зони. Партньори ще бъдат оператори на социална услуга за транспорт на пасажери (оператор) според Регламент (ЕО) № 1370/2007. Това са обществени или частни сдружения, на които е предоставено да правят публичен транспорт на пасажери по одобрени транспортни схеми на територията на България.

Процедура „ Екологосъобразна подвижност " е в осъществяване на инвестиция C8.I7 „ Екологосъобразна подвижност - пилотна скица за поддръжка на устойчивата градска подвижност " по Компонент 8 „ Устойчив превоз " от Плана за възобновяване и резистентност на България.

Тя дефинира изискванията за асортимент на оферти за осъществяване на вложения в сходство с основен стадий 202 „ Договори за новите транспортни средства за публичен превоз с нулеви излъчвания " за осъществяване на заложените в Плана цел 203 „ Нови транспортни средства с нулеви излъчвания ", цел 204 „ Зарядни станции за транспортни средства за публичен превоз ", цел 205 „ Интелигентни цифрови решения за превоза в общините " и основен стадий 206 „ Инфраструктура за безвредна градска подвижност, ориентирана към уязвимите участници в пътното придвижване - пешеходците и велосипедистите ".

Документите за кандидатстване с всички условия и условия за допустимост, на които би трябвало да дават отговор предложенията, са оповестени на интернет страницата на Министерство на регионалното развитие в раздел Процедури по НПВУ - Процедури, отворени за кандидатстване.
Подаването на оферти се прави напълно по електронен път посредством електронен формуляр за кандидатстване и придружителни документи в Информационната система за Механизма за възобновяване и резистентност (ИСУН 2020, раздел НПВУ).
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР