Започва мониторинг за замърсяване върху площите на загробване на свинете,

...
Започва мониторинг за замърсяване върху площите на загробване на свинете,
Коментари Харесай

Стартира проверка за замърсяване върху площите на загробване на свинете

Започва мониторинг за замърсяване върху площите на загробване на свинете , наранени от африканската чума. Това сподели министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, заяви Агенция „ Фокус “.

Този мониторинг следва да го правят общините , на чиято територия са площадките на загробване. Контролира се от Регионална инспекция за опазване на околната среда “, изясни още Танева.



„ По отношение на епизоотията и за това, което се случи със засегнатите прасета – общо 140 хиляди наброй, екарисажи не се употребявани инсинератори не са употребявани заради няколко аргументи. Първо, мнението на Центъра за оценка на риска е, че всяко разкарване на инфектирана маса крие риск от заразяване на пътната артерия. Второ, заради експлицитното гледище на всяка браншова организация. Никога не е стоял въпросът с изключение на по медиите за използването на тези средства за заличаване на засегнатите прасета. Нещо повече, справката за всички страни членки на Европейски Съюз – 11 наброй, в които имаше процедура за заличаване на наранени животни при такива размери, постоянно е ставал със загробване. Разбира се, той е по избран ред и по координиране с Министерство на околната среда и водите “, разясни още Танева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР